- Kategori
- Türk Mutfağı
Krep kebap

KREP KEBAB
Lezzet ve görselliğin bir bütün oluşturduğu nefis bir yemeğe ne dersiniz?
10 PORSİYON
MALZEMELER:
Krep için:
Bir su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay Tuz
İçi için:
1 kilo, kuşbaşından daha da küçük doğranmış et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yeterince tuz, Kekik, Karabiber
200 gr. rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI:
Önce etleri tencereye koyarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanları ve iki kaşık sıvıyağı ekleyip iyice kavurun. Salçayı ekleyin. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatın. İç harcı kenarda beklerken krep malzemelerini iyice karıştırın.
İyice ısıttığınız teflon tavayı yağlayın ve bu malzemeden bir kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı çevirerek her tarafına yayılmasını sağlayın. İki tarafını da iyice pişirin. (Bu malzemelerden 8-10 adet krep yapabilirsiniz). Çok kalın olmamasına dikkat edin. Pişirdiğiniz krepleri bir kasenin içine yerleştirip iç harç ile doldurun. Krebin dışarı taşan kenarlarını üstüne kıvırıp kaseyi fırın kabına ters çevirin. (ya da üstten taze soğan saplarını sıcak su içinde birkaç saniye tutarak yumuşatın ve bağlayın) Üstüne ince dilimlenmiş kaşar peyniri döküp, fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar tutun.
Arzu ederseniz üzerine, domates sos yapıp dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.