- Kategori
- Türk Mutfağı
Portakallı fıstıklı irmik tatlısı

PORTAKALLI FISTIKLI İRMİK
Biraz da hayal gücümü kullanarak ve sınır tanımaksızın yaptığım irmik tatlısını sevenlere tavsiye ederim.
VİŞNELİ FISTIKLI İRMİK TATLISI
Malzeme
1 lt. Süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı tatlı krema
1 paket vanilya
1 fincan iri dövülmüş fıstık içi
Porsiyon adedi kadar yuvarlak dilim portakal
50 gr. Tereyağı
Hazırlanışı
Bir tencerede şekeri ilave ederek sütü kaynatın.
Kaynama noktasında irmik ve vanilyayı ilave ederek pişirin.
İrmik sütü çekince balı, kremayı ve fıstığı ilave edin ve karıştırarak bir taşım kadar pişirin ve ılıması için bekletin.
Bu arada bir tavada tereyağını eritip portakal dilimlerini hafifçe kızartın. Üzerine yarım bardak şeker serperek, üzerini kapatıp, 5 dk. Kadar pişirin.
Kaselerin tabanına portakal dilimlerini, üzerinede irmik tatlısından koyarak hafifce bastırın ve ters çevirerek tabağa alıp hemen servis yapın
Not: portakal yerine çilek, vişne gibi meyveler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun