Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Krizden kurtulmak için işcilerinize sahip çıkın.

Krizden kurtulmak için işcilerinize sahip çıkın.
 

İstesekte istemesekte ülke krizden etkilenecek. Gel görkü bu dönem gerçek milletini sevenlerle parasını sevenlerin ayrışmasını da sağlayacak.

Kriz için önlem adı altında işci çıkartmaları başladı bile. Hiç kimse işyerinde güvence altında değil. Parasını kurtarmaya çalışan sermayadar memleketin batmasına katkı sağlamanın yanında, kendinin de batmasının en önemli nedenine çanak tutacak.

Yani ısıdan ayakları yanmaya başlayan fareler çocuklarının üstüne çıkacak. İşcilerini sokağa atacak. Buda kendi sonunu çabuklaştıracak.
Bunun adına birileri felaket tellallığı yaptığımı düşüne bilirler. Ama ne acı ki gerçek bu.

Devlet bu krizi hafif atlatmaya niyetli ise bu dönemde işci çıkartmalarını önleyici tetbirler almalıdır. Örneğin. İşciden kesilen vergi ve SGK primlerinden vazgeçmek bunun en akıllıca yolu olabilir. Zira çıkarılan işciden zaten vergi ve Prim alamayacaktır. Bu yolla en azından açlık ve sefalete engel olunmuş olur ve bu bozuk düzenin sonunu biraz olsun uzatabilir.
Peki bu tetbirler alınmazsa ne olur?
Olacaklar çok açık sermayadarlarla birlikte bu hükümetin de sonu olur.
Aman dikkat araba devrilmeden tüm yetkilileri uyarıyorum. Zirveden kar topu hareket etmeden önlem alınmalı. Yavrusunun üstüne çıkan fare kendi sonunu yalnızca uzatır. Ama ne yakik ki onunda sonu ölüm.

Hepimiz bu geminin içindeyiz.
Bu gemiyi batırmamanın yolu var.
 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..