Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Küba'da Mustafa Kemal Atatürk 'yalnız' ve 'sessiz' bırakıldı!

Küba'da Mustafa Kemal Atatürk 'yalnız' ve 'sessiz' bırakıldı!
 

Viva Fidel Castro!


Küba’da Mustafa Kemal Atatürk ‘yalnız’ ve ‘sessiz’ bırakıldı!                                                       

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba ziyaretindeki üç konu magazin medyasının ilk sıralarında yer almıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘mağrur’ yapısına rağmen, mağdur’ ve ‘mazlum’  ‘Müslüman’ Dünyası’nın şahsında ‘manevi lider’ sayılmaktadır.

Bu ziyaret programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk heykeltıraş Metin Yurdanur’un yapıtı olan, 2008 yılında Küba’nın başkenti Havana’da açılan Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü ziyaret ettiler.

Medyada Cumhurbaşkanının VTR görüntüleri irdelendiğinde, Atatürk Büstü’nde ne bir tören ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliği ve dünya tarihindeki yerini belirten bir konuşma yapılmıştır.

Mazlum ülkelerin ‘bağımsızlık ve özgürlük rehberi,’ o ülkelerin ‘cumhuriyet rejiminin mimarı,’ ‘dünya lideri’ Mustafa Kemal Atatürk hakkında T.C. Cumhurbaşkanı olarak Küba halkı ile paylaşabileceğiniz hiçbir şey yok mu?

Küba halkı Havana’da neden komünist liderlerden Vladimir Lenin, Joseph Stalin veya Enver Hoca’nın büstünü açmadılar?   

Küba neden Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına bastı?

Artık Küba halkı yıllardır komünizmin getirdiği acımasızlığı, sertliği ve ekonomik sıkıntıyı benliklerinden sıyırıp atmak istiyorlardı.

Bu konuda Küba’ya Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri esin kaynağı oluyordu.

Atatürk’ün Türk Devrimi ulus bireylerini, din bağı-mezhep bağı yerine, Türk Ulusçuluğu bağı ile toplamış, bir araya getirmiştir.’

Şimdi Küba da ‘Rejimin kaderi nihayet ‘kayıtsız şartsız milli hâkimiyet’ hedefine, yani çoğunluk iradesine dayanan demokrasiye ulaşmaktır.’

2009 yılında yapılan Pew Araştırma Merkezi raporuna göre Müslümanlar, Küba nüfusunun yalnız % 0.1’ini oluşturmasına rağmenOrtaköy Cami Projesi’ni Atatürk İlke ve Devrimleri ile birlikte sunmak laik T.C. Devleti’nin Cumhurbaşkanı’ndan beklenen davranış idi!       

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde bulunduğu konum itibariyle kilometrelerce uzaklıkta yabancı bir ülkenin ‘vatandaşlığını’ kazanmış Türk asıllı kocanın Kübalı eşine, ‘Kaç çocuk yapacaksınız?’ şeklinde sormak etik olmadığı gibi üç çocuk yapmayı önermek de bir tür ‘baskı yöntemidir.’

Aile yaşamına müdahaledir, zorlamadır!

İşte Cumhurbaşkanları ülkelerinin toplumsal aynasıdır!’  

14.02.2015 Not: FotoğrafAlıntıdır.   

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..