Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Küflü mantar

Küflü mantar
 

Cumhuriyetin kuruluşundan buyana insanların yaşamlarında ve kültürel anlayışlarında müthiş değişiklikler oldu. Anlayışlar değişti. Manevi değerlerimiz değişti. Geçmişe bakışımız ve geleceği görüşümüzde bile değişiklikler oldu.

Hayatımız artık öz kimliğimizden ve kültrümüzden daha farklı. Eskiden kabul gören değerler şimdilerde çağdışı olarak algılanmakta. Eskiden ayıp olduğunu bildiğimiz konular şimdiler de kabul gören ve hatta imrenilen değerler arasında.

Eskiden aileler bir bütündü ve büyük bir aileydik. Bunun neticesinde birlik ve beraberlikler daha kuvvetliydi, yardımlaşma ve dayanışma en büyük meziyetti. Şimdi ise çedikrdek aile kavramı oluşturuldu. Bunu nedni özgürlük kavramının bize kattıkları ve ekonomik sorunlar olabilir. Fakat bundan daha ilerisi evlilik dışı birlikte yaşam ve aile olmak. İşte gün geçtikçe bu kavramlara alışmaya başladık. İlişkilerimiz daha özgürlükçü ve günübirlik ilişkilere dönüşmekte ve kendimizi daha fazla düşünmekteyiz.

Bütün bunların yanında artık kendimizi ve insanlarımızı kodlamaya başladık. Bizim gibi düşünenler ve düşünmeyenler diye. Hatta daha ileriye gittik bizim gibi düşünenlerin içinde bizim gibi yaşayanlar ve yaşamayanlar diye. Sonu ne olacak bilmek zor olmasa gerek. Zira hedefte bireyin olduğu bir kodlamada ayrımcılık ve nefret vardır.

Toplumumuz bir nefret toplumu olmaya doğru gidiyor. İzlerini görmemek elde değil. Herkes bunun altında farklılıklar görebilir ama özünde hep aynı nokta var. Ayrılık ve kamplaşma. İnsanlar bire bakımdan özgürdür. Herkesin iradesi vardır ve bu irade doğrultusunda karar verme yetkisine sahiptir. Ülkemizde yaşayan bireyler olarak inanç ve düşünce sistemi bakımından çeşitlilikler arz ediyoruz. Bu bizim doğal yapımız ve en büyük avantajımız. Aynı zamanda en zayıf noktamızdır da. Çünkü ayrılıkçılar veya şer odakları daima bu zayıf karnımızdan bizleri kaşırlar. Her daim kanayan yara haline getirirler. Bu kaşınmalar kimimizi mutlu eder kimimizi üzer. Ama en üst seviyede kaybeden her zaman bizler oluruz.

Bu oyunlara kanmamalıyız. Biz biriz. İnsanlar farklı olsalar da kökümüz Türkiye Cumhuriyetinin temeline sıkıca bağlıdır. Çünkü bu topraklar hepimizden bir şeyler gitmiştir. Bu olaylar nereden gelirse gelsin serin kanlı olmalıyız ve asla aldanmamalıyız. Zira bunların içi bir küflü mantarda farksızdır. Dokunmazsanız size zarar vermez ama dokunursanız sizlere zarar verir. O küflü mantar her daim karşımızdadır ve hiç bir zamanda gitmeyecektir.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..