- Kategori
- Dünya Mutfakları
Kumpir

FIRIN KUMPİR
MERİHİN MUTFAĞINDAN
MALZEMELER
5 adet büyük boy patates
300 gram rendelenmiş taze kaşar
200 gram tereyağı
1 su bardağı süt
100 gram kornişon turşu
15 adet biberli yeşil zeytin
150 gr sosis
100 gram janbon
1 fincan bezelye(konserve olabilir
1’ er tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kuru nane, kekik
1 su bardağı krema
Süslemek için; mısır, Ketçap ve mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyulup çok ince dilimler olarak kesip bir tencereye alalım ve üzerine, baharatları, tereyağını, süt ve kremayı ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirelim.
Bu arada, turşu, zeytin ve sosisleri mini küp şeklinde doğrayalım.
Pişen patateslerin içine kaşarın yarısını ilave ederek harmanlayalım ve alabileceği bir borcama yarısını yayalım.
Üzerine küp olarak doğradığımız malzemeyi ve bezelyeyi yayıp hafif bastıralım.
Kalan patatesi döşeyelim ve janbon dilimlerini serip kalan kaşarla da üzerini örterek fırında 10-15 dakika, kaşar eriyip hafif kızaracak şekilde pişirelim.
Fırından alınca 10 dakika dinlendirip, üzerini mısır, ketçap ve mayonez ile süsleyerek servis yapalım.