- Kategori
- Dünya Mutfakları
Milano spagetti

MİLANO SPAGETTİ
MİLANO SPAGETTİ
MALZEME
1 paket spagetti
1 adet orta boy bostan patlıcan
1 adet orta boy patates
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet domates
2 diş sarımsak
3 yaprak taze fesleğen(ya da 1 tatlı kaşığı toz fesleğen)
1 fincan sızma zeytinyağı
1 fincan dolusu rende permesan peyniri
Yeterince tuz, karabiber ve kızartmalık sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini kuşbaşı keselim. Patlıcan ve patateslerin kabuklarını da soyup, küçük küp şeklinde doğrayalım ve ayrı, ayrı yağda kızartıp, fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine yayalım.
Kabuklarını soyduğumuz domates, sarımsak, fesleğen ve zeytinyağını tuz, karabiber ekleyerek mikserden geçirip sosumuzu hazırlayalım.
Bu arada, spagettimizi haşlayıp süzelim ve derin servis kabına alalım.
Kızartmaları spagettilerle harmanlayalım ve üzerine sosu dökerek, rendelenmiş permesan peynirini de serpelim ve birkaç yeşil zeytin ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun