- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hindi burger mönü

BURGER
Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz hazır hamburger ekmekleri ve kendi hazırlayacağınız burger ve soslar ile sevdiklerinize, bilhassa çocuklara, gençlere harika ev yapımı burgerler hazırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
HİNDİ BURGER MÖNÜ
1 kg, hindi kıyması
2 adet orta boy kuru soğan (mini yemeklik doğranacak)
2 diş dövülmüş sarımsak
1 fincan galeta unu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 adet kırmızı dolma biber (minik doğranacak)
100 gram çedar peyniri (mini küp olarak doğranacak)
Yeterince; tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 paket burger ekmeği
Marul yaprakları
Kornişon turşu
Ketçap ve mayonez
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç sap kıyılmış maydanoz
Kıymanın yarısını bir kaba alalım ve doğradığımız soğan’ın yarısı ile sarımsak, galeta unu, ve baharatları ekleyip yoğuralım ve büyük burger köfteler yaparak çok az yağlanmış tavada (mümkünse ızgarada) kızartalım.
Kalan kıymanın içine; soğan, dolma biber ve baharat ekleyerek kavuralım. Soya sosunu ilave ederek sote edelim.
Kornişonları küçük doğrayıp, mayonez ve ketçapla karıştırıp sosu yapalım.
Burger ekmeklerini ısıtalım ve içlerine sosu sürerek marul yapraklarını koyalım. Kızarttığımız burger köftelerini yerleştirip, onların üzerine de kavurduğumuz kıymadan dökelim. Dilerseniz biraz daha sos koyabilirsiniz.
1 kiloluk donuk kızartmalık patatesleri yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derece fırında 20-25 dakika kızartalım. (yağda kızartma patatesten daha sağlıklı ve daha da lezzetli olmaktadır.)
Tereyağı ve zeytinyağını 1 diş dövülmüş sarımsak ile tavada sote ederek, kızarmış patateslerin üzerine döküp harmanlayalım ve kıyılmış maydanozları serpelim.
Servis tabağında burger ve kızarmış patateslerimizi servis yapalım.
Afiyet olsun.