Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
İnançlar
 

Kuran ve ilim

Kuran ve ilim
 

Kuran-ı Kerim'i okudukça ilimle ne kadar örtüştüğüne şahit oluyoruz. Türkçe çevirisini anlayarak ve not alarak okumanızı tavsiye ederim. 

Neml suresi 61.ayet "Yoksa yeri bir karargah yapıp şurasına burasına nehirler serpiştiren, üzerine dayanıklı dağlar konduran ve *iki deniz arasına bir engel yerleştiren *mi hayırlı ? İlah mı var Allah'ın yanında ? Hayır ! Ama onların çokları ilimden nasipsizliği sürdürüyor." (iki denizin arasındaki engelden bahsederken tuzlu denizle, daha az tuzlu deniz suyunun birbiriyle karışmadığından bahsediyor-Furkan Suresi -Captan Custo iki denizin suyunun karışmadığını gördükten sonra müslüman olmuştur.) 

Neml Suresi 86. ayet " Görmediler mi; biz geceyi içinde dinlensinler diye, gündüzü de gösterici bir ışık olsun diye oluşturduk. İşte bunda, inanan bir topluluk için elbette ibretler vardır. 

Neml Suresi 88. ayet "Sen dağlara bakar da onları donuk-durgun görürsün. Oysa ki onlar, bulutların dolaştığı gibi dolaşmaktadır. Herşeyi güzel ve mükemmel yapan Allah'ın sanatıdır bu. Yaptıklarınızdan gereği kadar haberdardır O....(dağlar her yıl 1-2 cm. batıya doğru hareket etmektedir.) 

Yukarıda ki ayetlerden de anlaşıldığı gibi Kuran ile bilim iç içedir. Teknolojinin olmadığı o dönemlerde iki denizin suyunun birbirine karışmadığını ve dağların her yıl batıya doğru 1- 2 cm kaydığını belirten bir güç nasıl bir güçtür? 

"Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalış" diyen bir dinin mensupları olarak, bunu ne derece başarabiliyoruz acaba? 

Allah'a emanet olun..................................... 

 

 
Toplam blog
: 32
: 573
Kayıt tarihi
: 10.09.08
 
 

1953 Konya doğumluyum. Uludağ ünv. 3.sınıfta terk ettim üniversiteyi. Anarşi yoğundu o zamanlar. Pan..