Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kurban yaklaşırken iyiniyetinizin kurbanı olmayın!

Kurban yaklaşırken iyiniyetinizin kurbanı olmayın!
 

Beni halkımın güvenli ellerine teslim edin. Yoksa intihar ederim!


Şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlerle kandırılan halk iyiniyetinin kurbanı oluyor, olmaya da devam ediyor. Ve ne yazık ki bu ahlaksızlığa hesap sorabilecek kimse de yok. Sormak için adım atanlar, ya görevden alınıyorlar, ya da istifa etmeleri  sağlanıyor büyükbaşlar tarafından.

Kurban bayramının yaklaşması nedeni ile aşağıda anlatacağım olayın detayları daha da bir önem kazanıyor. Lütfen iyi niyetinizin kurbanı olmayın, sahtekarların oyununa gelmeyin.

Anlatacağım olay bir zaman evvel olmuştur. Olayı anlatan firma ve kişi adı bende saklıdır.

Bir gün gıda sektöründe faaliyet gösteren bu firmanın elemanlarından birinin yanına kelli felli bazı adamlar gelir ve derler ki; kestiğiniz büyükbaş hayvanların kulaklarına takılan ve üzerinde o hayvanın soykütüğü bulunan barkot küpelerini 200 TL karşılığında bize verin.

Eleman şaşırıyor tabii. Ve bu olayı bir üstlerine aktarıyor. .

-Bu gün buraya birkaç adam geldi ama benim bu adamları gözüm hiç tutmadı.

Neden diye soran üstlerine yukarıda anlattığım olayı anlatıyor ve şaşkınlığını dile getiriyor.

Meğer kendilerine kurbanlarını kessinler diye para veren vatandaşlara; üzerinde soykütüğü bulunan bu barkot numaralarını veriyor, kurbanınızı kestik dağıttık diye insanları uyutuyorlamış.

Akıl alacak gibi değil. Şeytana pabucunu ters giydirmek deyimi bunlar için üretilmiş olsa gerek.

Bu numaraların ayrıca kaçak hayvan ticaretinde kullanıldığı da aldığım duyumlar arasında.

Gelin gıda sektöründe faaliyet gösteren bu firma yöneticisinin anlattıkları ile devam edelim.

"Bu ve benzeri kişi ya da kuruluşların Türkiye çapında kestik dediği kurbanların kesilmesi teknik olarak mümkün değil. Çünkü kestikleri koyun değil, keçi değil, büyükbaş hayvan. Ve önünüzde gün doğandan batana kadar kullanabileceğiniz sadece üç gününüz var. Bunun için onbinlerce kasap, onbinlerce soğuk hava deposu ve araç lazım. Bir araca koyup taşıyabileceğiniz hayvan sayısı 7-8 i geçmez. O dönem çevreyi araştırdık. Bu çevrede, et entegre tesislerinde böyle bir kesim yapılmış mı diye… Emaresine bile rastlayamadık. Olay karşısında dudağımız uçukladı, kanımız dondu. Böyle bir şeyi kırk yıl düşünsek aklımıza gelmezdi. Yazık, acıyoruz iyi niyeti suiistimal edilen halka."

İşte böyle dostlar. Siz siz olun iyi niyetinizin kurbanı olmayın. Parasını verdiğiniz kurbanlar kesilmediği gibi paranın nereye gittiği de belli değil. Dinimizin gereklerini yerine getireceğiz diye bu şeytanların oyuncağı olmayın. En azından kestirdiğiniz kurbanın başında bulunmaya gayret edin, hatta bulunun. Kendi namazınızı kendiniz kılın. Gördüğünüz üzere bunlara güven olmaz. Hayır işleyeceğim diye şer odaklarının amacına hizmet etmiş olabilirsiniz.

Şimdiden bayramınız hayırlı olsun. Selametle

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..