Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Küresel değişim için Küresel Blok!

Küresel değişim için Küresel Blok!
 

Liberalizm sıkıntıda, batının merkezlerinde şiddet içermeyen eylemlere çağırarak yayılan isyan bu sürecin ayak sesleri... Dünyayı sarmakta olan küresel isyan; kapitalist modele  artık yetti ! diyor..

Kapitalist dünyanın insana sunduğu  "eşitsizlik ve güvensizlik"
Büyüme süreci milyonlarca insanın aç kalması pahasına,   dünya günbegün yok edilerek gerçekleştiriliyor.

Bu gelişme anlayışına, büyüme sürecine son verilmeli...  Çözüm demokrasiyi derinleştirmek; demokrat anlayışla...
 
'Wall Street'i İşgal Et' hareketi şöyle haykırıyor; 'Biz, kârlarını insanlarla, çıkarlarını adaletle ve baskıyı eşitlikle değiştiren şirketlerin hükümetlerimizi idare ettikleri bir zamanda geliyoruz size. Biz bu gerçeklerin bilinmesi için barışçıl usullerle toplandık, ki hakkımızdır'.

Bu süreç büyük dönüşümün habercisi; insani değerleri, duyguları o eski dayanışma bağlarını insana yeniden hatırlatan bir söyleme sahip. Önemli olan çıktığımız bu yolda; bu duygularımızın yeniden uyanması, insanlığımızı istemek, onu yeniden birlikte kazanabileceğimizin farkına varmak.. Gezegende hızla yayılan yeni his bu...
 
Bu hareket 'Küresel bir muhalefet' hareketi ana özelliği şiddeti red etmesi ve etnik olana gönderme yapmadan tüm farklılıkları kapsayan melez bir anlayış yansıtması...

Geleceğe ilişkin öngörülebilir olan Kapitalizmin bu krizinden nitelik değiştirerek çıkacak olması; esas olan bu değişimin  yönünü %99'un etkileme araçlarını geliştirmesi.

İnsanlık girdiği bu yolda küresel bir topluma geçecek; evrensel uygarlığın özellikleri ile yerel kültürün gelişme ihtiyaçlarını bağdaştıran, ulusallığın aşıldığı yeni topluma..

Artık cevabını bulmamız gereken soru: "Kapitalizmin niteliksel olarak yeni bir aşamaya geçişini ve küresel bir toplum olarak örgütlenişini daha iyi bir dünya, insanın doğa ve insan üzerindeki tahakkümüne son verileceği bir işbirliği dünyası doğrultusunda nasıl etkileyebiliriz?"

Cevabın çıkış noktası; İspanya'da sol meydanından yayılan "gerçek demokrasi" talebi;
Her alanda karar alma süreçlerine katılım (gücün dağılması ve insanların yetkilenmesi) ve işbirliği, sorunların sorun ölçeğinde ve sorunla ilişkili olanlarca karara bağlanması, birlikte çalışma, birlikte yaratma (anlamlı çalışma) – (dayanışma temelli çalışma;) gerçekten demokrasi.

Çünkü onlar %1,  biz %99; bunun farkına varıyoruz.

Bizler melez ve spartalıyız.

Gerekirse hepimiz Zerdüşüz...

Gücümüz düşüncemiz...

Ve şiddet karşıtıyız....


 

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..