Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hakkari saldırısı ve intikam söylemleri!

Hakkari saldırısı ve intikam söylemleri!
 

Yine bu sabaha hepimizi derinden sarsan, üzen ve ürküten bir çatışma haberi ile uyandık, Hakkaride geceden başlayan çatışmanın bilançosu sabaha bomba gibi düştü, rakamlar net olmasa da 26 gencecik çocuğumuz yaşamnı yitirdi bir o kadarıda yaralandı, ilerleyen saatlerde can kaybının artacağından endişe ediliyor.

Haber bu kadar kısa "yüreğimiz yandı, alçaklar, hain saldırı, vs.vs. başlıkları ile ajanslara düştü Hakkari saldırısı; mamafih bu ne ilk ve böyle devam ederse sona da benzemiyor gibi, yine gençlerimiz durmadan birbirilerini vuracak,kıracak,öldürecek, bu sabaha 26 askerin yaşamını yitirmişliği ile uyanacağız, yarın sabah bir o kadar pkk militanının ölümü eklenecek, bir kısır döngü; acı ve ölüm bir "bumerang" gibi dönüp dönüp bağrımıza bir hançer gibi saplanıyor.

Kuşkusuz bu acı haber vicdan sahibi herkeste derin üzüntü yaratmış olmalı, her olayın sıcaklığı karşısında tepkimizin düzeyi ve öfkemiz normalin çok üstünde olabiliyor, özellikle milliyetçi duyguların kontrolden çıkması ve istenmeyen tepkilerle karşılaşmamız olası; lakin yaşanan bu olayları, bu can kayıplarının önüne geçmek adına toplumsal muhalefetin oluşmaması bizim bu tarz menfur olaylarla karşılaşmamıza neden oluyor.

Olay sonrası tv ekranlarında boy gösteren emekli asker sözüm ona strateji uzmanlarının(!) "terör örgütünü vuralım, bombalayalım, tek bir tanesi hayatta kalana kadar hepsini öldürelim" söylemlerinin bu sorunun çözümü adına olumlu bir yöntem olduğunun kabulü bir yana eminim ki her akli selim insanın bu zatlara "madem vurmak-bombalamak çözüm ve siz hep bu yöntemlere başvurdunuz o halde neden bu sorun hala ortada?" diye sorası geliyordur.

Denenmiş askeri ve silahlı çözüm yöntemleri ile ne pkk tasfiye edilebiliyor, ne Kürt sorunu çözülüyor ve ne de ülkede asayiş sağlanabiliyor.

Hakkari saldırısı artık bir dönüm noktası olmalı, akan kanın kanla temizlenmeyeceğini, intikam ve misli ile karşılık verme söylemlerinin bu sorunun daha da şiddetli bir hal alarak devam edeceğini bilmek gerekir.

Özellikle toplumun ileri gelenlerinin savaş ve ölümün son bulması adına  hem ülkede ve hemde bögede kalıcı barışın sağlanması adına sorumluluklarını yerine getirmeleri, insanların provakatif eylem ve söylemlerden uzak durması adına çok dikkatli olmaları gerekir.

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..