Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '21

 
Kategori
Felsefe
 

Kurucu İnşada Kolektif Oluş 4

Doğaya yönelimle olan beslenme, savunma, güvende olma, barınma gibi herkesle olan tekil kişi davranışları, bileşik davranışlı süreçlerin kolektif alanı içinde işgücüne, iş paylaşımına dönüşen enerji tipi olurlar. 
 
Herkesle olup ta dönüşen eylemli yönelimli enerji tipi şimdiki deyimle herkesin zorunlu bir işle ve zorunlu bir iş gücüyle bileşimli alana katılmasıyla, şimdiki yapay işsizlik o günkü inşa olan sistemin bilmediği olgudur. 
 
Temel durum karşılanmalı hayati olgular, doğaya yönelim olmakla herkesle ve herkeste zorunlu olan sağlayıcı davranışlar; kolektif alanın işgücü ve iş bölüşümü paylaşımına dönüşmekle alanın düzenli bir enerji formudurlar. Böylece bu enerji formu içinde kolektif alan sıralı, çevrimli, özyinelemeli işiyle; sağlatma yapmaya ya hep ya hiç diyen bir anlayışa bürünür. 
 
En temel ikinci bir depo enerji dışta bileşen alanların atmosfer sinerjisinden doğan tahrik ya da işlerge kuvvetidir. İşte bileşim alanı bunu ortaya koyar. Ortaya konan ve tahrik kuvveti olan "bileşimin alan etkili depo enerjisi" kirşlerin ihtiyaçlar sıralamasına yöneliktir.
 
Kişinin doğal korunum yasası kapsamında olan ihtiyaçlar sıralamalı davranışı, doğaya dönük eylemle günlük doğada sağlayıcı olan kas gücünün iş görme, iş ile olma davranışlarıydı. İş görme doğa içindeki her bir kişiyle, her bir kişinin zorunlu olarak kendi İŞİDİRLER. 
 
Doğa dağıyla; tepe ve deresiyle; bulutu, yağmuru, taşı, toprağı vs. ile bir enerji biçimidirler. Enerji bu biçimler farkı arasında dışta da bir potansiyel kazanır. Ve bu potansiyel biçimler arasındaki enerji akışını oluşur. 
 
Yani akan bir potansiyelin ısı, manyetik akı, yansıma gibi birbirine geçişen enerjisi; diğerinin hem depo enerjisi ve hem de tahrik (işlerge) eylem enerjisidir. 
 
Birbirine potansiyelle olan akıştan birisi de bileşik alanların, alan içi etkileşim akışıdır. Kişi bu alan içine bir depo enerji işgücü ve bir iş görmeyle gelir. Bu nedenle kolektif alan içinde kişi asla işsiz olamaz. Bu nedenle kişiler inşa içine iş yapar olmakla girerler. 
 
Şimdiki deyimle kişi doğada tavşan peşindeyken, tehlike anında kaçarken, gizlenirken iş güç sahibidir. Kolektif alan içinde de ava giderken veya yavruya bakarken ya da gözcülük yaparken yahut ta, savunma işi görürken alan düzenlemesine bağlı birbirine karşı olan grupça yapılan işiyle meşguldür. Kişi ne tekil durumla, ne kolektif durumla; asla işsiz değildir.
 
Alan etkisi kişiye "ya hep ya hiç diyen" bir algılama indükler (yükler). Bu indüklenme nimette de külfette de biriz diyen bileşim alanlı kolektif anlayıştır. Robotların bulunuşu kişileri işsiz bırakmasıyla, kişi asla işsiz kalmaz. Neden mi? 
 
Robot kişi dışında, kolektif alanın işidir. Kolektif alan birbirine geçişen kişisi tahrik gücünden kaynaklıdır. Kolektif alanın her işi, kişinin tahrik ve katkı işine karşılıktır.  
 
Böyle olunca robot yapımı kolektif miraslı, kolektif depo enerjili, kolektif bilincin, kolektif ürünüdür. Depo enerji kişi potansiyelli geçişen sinerjideki yepyeni eylem tahrikiyle birikimli enerjiydi.
 
Kolektif olan her tahrik gücü, başka şeyin üretimine dolaylı veya dolaysız karşılık bir katkıdır. Karşılık katkı üretimden pay alır. Bu kolektif kuraldır. Bu kolektif geri beslenim yasasıdır. Bu kendisini çağıran özyineli oluşun çevrimidir. Bu kendi kendine amortismanla organize ve re organize oluştur. 
 
Yani robot sizden fazla olan kolektif kapasiteyle yapılır. Kolektif kapasite içinde sizin işlerge ve işleyim gücü dediğimiz tahrik katkı payınız vardır. Ve üretilen robot, dolaylı dolaysız işlerge ve işleyim gücüyle kolektifin kapasitesidir. 
 
Temel bağlanım enerjileri ile oluşan kolektif kapasite (üretim, buluş), herkesin ihtiyacına ve yeteneğine göre kolektif bir paylaşmadır. Böyle olmakla robotun gördüğü iş yine sizin işsizliğiniz değil aksine sizin geri bağlanım yasalarınıza uygun sağlama ve ortak paylaşımınızdır. 
 
Sizin dolaylı dolaysız tahrik gücü katkınıza karşılık, sizin yerinize kolektif gücün işlerge ve işleyim gücü robotları üretmesiyle siz de zaten kolektif mirasın zorunlu mirasçısı ve talep karısınız. 
 
Siz robotları; yani kişilerle asla olmayan ve kişilerde asla olacak ta olmayan kolektif gücü (robotu), kişisi mülk yaparsanız işsizliğiniz kaçınılmazdır. Baltayı kendi ayağınıza vurursunuz. 
 
Baltanın sapı da kolektif güç olmadığınız halde, kolektif güce hükmetmek isteyen kendi bencilliğinizdir. Burada kişi hem kişi benci, hem kolektif benci bir özgecilikle birbirini destekleyip sürdüren ve birbirine dönüşen özgecilikle ikinci hüviyeti kazanıyordu. Benci ve özgeci ilişki iyi gözetilmezse, kişi dissosiyatif bir enfeksiyona kapılıyordu.
 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..