- Kategori
- Dünya Mutfakları
Kuşkonmazlı milföy sarma

KUŞKONMAZLI MİLFÖY SARMA
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Değişik aperatifler arayışında olan lezzet düşkünleri için özel bir ara sıcak tarifi veriyorum.
Konuklarınızın beğenisini kazanacağına emin olabilirsiniz.
KUŞKONMAZLI MİLFÖY SARMA
MALZEMELER
10 ad milföy hamuru
10 ad kuşkonmaz
10 yaprak çedar peyniri
10 sap maydanoz
10 sap dereotu
1 parça tereyağı
1 çay kaşığı bal
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Kuşkonmazları, sapları ile tavada eriteceğimiz tereyağında üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirip hafifçe kızartalım. Üzerine tuz ve karabiber serpelim.
Milföy hamurlarını elimizle genişletip, köşelerinden üçgen olacak şekilde ikiye keselim. Tavadaki yağı soğuyunca yumurtanın sarısı ile karıştırıp fırça ile sürelim.
Kızaran kuşkonmazların sapları dışarıda kalacak şekilde geniş kenarına yerleştirip üzerine maydonoz ve dereotu ile çedar peynirini koyalım ve rulo şeklinde saralım.
Fırın tepsisine kızartma kağıdı koyup sardığımız hamurları yerleştirelim.
Üzerine kalan yumurta sarısından sürelim ve 200 derece fırında 20 dakika kızartalım.
Afiyet olsun.