- Kategori
- Dünya Mutfakları
Viyana usulü kaşarlı şinitzel

ŞİNİTZEL
MERİHİN MUTFAĞINDAN
KAŞARLI VİYANA USULÜ ŞİNİTZEL
MALZEMELER
6 dilim ince dövülmüş dana biftek
2 adet yumurta
100 gram rendelenmiş taze kaşar
1 çay bardağı un
İnce yuvarlak dilimlenmiş limon
Tuz, karabiber
SALATASI İÇİN
10 adet haşlamalık patates
1 adet ince kıyılmış kırmızı kuru soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 adet kabuklarıyla ince dilimlenmiş salatalık
Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve 1 yemek kaşığı mayonezle karıştırılmış sos.
HAZIRLANMASI
Etleri tuz ve karabiber ile iyice ovarak folyeye sarıp dolaba kaldıralım.
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayıp soyarak ince dilimler halinde kesip salata kabına alıyoruz.
Soğanı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada hafifçe soteleyip, salatalıklar ve maydanozla beraber patateslerin üzerine ilave ederek sosu da döküp harmanlıyoruz.
Yumurtaları bir kabın içinde çırpalım ve kaşarı ilave ederek karıştıralım.
Etlerin her iki yüzünü, önce una sonra kaşarlı yumurta karışımına bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Şinitzeli tabağımıza alalım ve üzerine bir dilim limon ve maydanoz yaprağı koyup yanında patates salatası ile servis yapalım.
Afiyet olsun