- Kategori
- Dünya Mutfakları
Balkaymak elma

BALKAYMAK ELMA
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Son derece mükemmel bir elma tatlısı için kolları sıvamaya ne dersiniz?
BAL KAYMAK ELMA
Amasya elmasını soyup üst kısmından oyarak içini temizleyelim ve erimiş tereyağıyla karıştırdığımız limon suyu ile her tarafını ovalım.
Bal-kaymak karışımı ile içini iyice sıvayalım.
Ahududu(ya da vişne), bal kaymak ve tarçını blenderdan geçirelim ve karışıma antep fıstık tozu karıştırıp elmaların içine dolduralım.
Milföy hamurları üzerine esmer şeker serperek elmayı kaplayalım ve üzerine çok ince yumurta sarısı sürüp desen vererek çatal ile çizelim.
Fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpip servis tabağında, üzerine ve etrafına ahududu sosundan gezdirelim ve tanelerinden serpiştirerek servis yapalım.