Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hafizenin yemek günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/hafizcayasam

22 Şubat '09

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Sebzeli içli köfte

Sebzeli içli köfte
 

sebzeli içli köfte


Benim Suidi Arabistanda tanıdıklarım var. Bunlardan biri aşçı rica ettim bana Arap Mutfagı'ndan çok özel tarifler verdi bende sizinle paylaşmak istedim. Bu tarifi vejeteryan olan arkadaşlarımın bayılacagını zannediyorum.


KABAKLI ISPANAKLI TEPSİDE KÖFTE

MALZEMELERİ: 400 gr bal kabgı - 1 havuç - 1kg köftelik bulgur - 1 su bardagı un

iÇ MALZEMESİ: 750 gr ıspanak - 3 sogan - sumbak ve zeytin yagı. Ispanakları yıkayıp dograyınız. Bir tavaya zeytin yagı koyup soganları içine dograyıp biraz kavurup ıspanakları içine koyup biraz daha pişirip altını söndürüp kenera koyun.

YAPILIŞI: 400 gr kabagı havuç ile birlikte haşlayıp robotta çekin. Daha sonra bulgurun içine koyun üzerineden bir bardak unu ekleyip yogurun. Hamur kulak memesi haline gelene kadar yogurma işlemine devam edin gerekirse bulgura su ekleyip yumuşamasını saglayabilirsiniz. Hamuru elinize alın eger rahatça açılıyorsa olmuş demektir. Hamuru 2 parçaya ayırın. Teflon bir tepsinin dibini tereyagı sürün hamurun yarısını ince bir şekilde einizi sürekli ıslatarak tepsiye küçük parçalar alarak açın. Ortasına iç malzemesini yayın üzerine hamuru aynı şekilde yayın ortasına küçük bir delik açınki zeytin yagı içine girsin 220 derecedeki fırında 20 - 25 dakika pişirin. Afiyet olsun

NOT: İsterseniz bu tarifi tepside degil de elinizle hamurları oyup içini doldurup içli köfte şeklini verip kızarta bilirsiniz.
http://www.dunyamutfagi.net/

 
Toplam blog
: 19
: 3809
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

1976 İskenderun doğumluyum. Evliyim, mükemmel bir eş ve dünya tatlısı üç çocuğa sahibim. Yemek yapma..