Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '22

 
Kategori
Güncel
 

Kusuruna Bak Evet

   Sonradan bilinen kıymetin kusuruna bak.

   Yıl 2022 korona virüsün neredeyse bittiği zamanlar. ‘Hiçbir şey eskisi gibi değil…’ cümlesi çok klişe geliyor kulağa öyle değil mi? .

   Her şey değişti.

   Tedbir amaçlı iş yerleri kapatıldı, esnaf iş yapamadı. Mekânlar el değiştirdi.

   Topluluğun oluşmaması için kısıtlamalar getirildi, insanlar ne yapacaklarını bilemedi. Kısaca köyde yaşama rağbet arttı. İnsanların yerleşim yerleri değişti. Şehirde yaşayanların hayat şartları değişti.

Maske, mesafe, ve hijyen kuralarına dikkat denildi. Toplum bir tık daha bilinçlendi. Bakış açımız değişti.

   İzole edildik derken insanlar yalnızlığa alıştı. Kötü gün dostu, düşmanı birbirine karıştı anlaşılan o ki siyahla beyazda yer değiştirmişti.

   Korona virüs süresince ölümü daha iyi anladım. Tabiri caizse bir öksürüklük canımız varmış…

   Ah, neredeyse unutuyordum. Bir de ekonomi değişti. ‘Ekonomi değişti…’ derken bile değişmeye devam ediyor. Tamam, cümle aynı ama yaşananlar farklı. Ekonomi, durmuyor, duramıyor. Kimse önüne geçemiyor.

   Eskiden, insanlar bir ürün hakkında yorum yapabiliyordu. Ucuz ya da pahalı diye. Şimdi insanlar aynı ürün hakkında değer biçemedikleri için ne kadardan sonra pahalı ya da ucuz bilemiyor.

   Sonra tüketim çılgınlığı başladı. İnsanlar, temel ihtiyaçlarını hemen almak istiyor. Çünkü bir sonraki gelecek olan zamdan etkilenmek istemiyor. Bir sonraki zamda sadece ‘ oh,  ben ucuza almışım… ‘ algısı yaratıldı.

   E iç rahatlığı önemli tabi.

   Bir zamanlar, çok değil yaklaşık 2 2,5 sene öncesine kadar birçoğumuz ‘Yahu, bir daha mı geleceğim ben dünyaya…’  diye diye geleceğimizi, emeğimizi, rızkımızı, sağlığımızı, insanlığımızı, hatta madden ve manen elimizdeki tüm yaşam haklarımızı yedik bitirdik.

   Şimdi ise, hiç bir şey eskisi gibi değil.

 

 
Toplam blog
: 58
: 264
Kayıt tarihi
: 19.03.17
 
 

Var bi'hayalimiz  ..