- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kuymak

kuymak
Kuymak doğu illerinde sevilen bir yemek.Karadeniz Bölgesinde daha değişik şekilde mısır unu ile yapılır. Özellikle kahvaltıda yumurta, peynir, maydanoz ve dereotu yemeyen çocuklar için, annelerin kurtarıcısıdır.
YAPILIŞI
3 kaşık tereyağı eritilir içine 2 kaşık un konularak hafif kavrulur. 2 kâse tuzsuz lor peynir konularak birlikte çevrilir. 2kahve fincanı sütle birlikte karıştıra, karıştıra pişirilir. Üzerine 3 yumurta kırılır. Tekrar karıştırılarak pişirilirken önceden ince, ince doğranmış maydanoz, dereotu, yeteri kadar tuz, isteye göre karabiber ve kırmızıbiber konularak iyice karıştırılarak pişirilir. Çocuklar baharat sevmiyorlarsa konulmaz. Servis tabağına alınarak, sofraya getirilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ