Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Lâtin rüzgârları, Güney'den esiyor.

Lâtin rüzgârları, Güney'den esiyor.
 

Moreno grubu toplu halde.


İsveç’ten gelerek, zaman zaman Güney sahillerimizin popüler tatil köylerinde “Lâtin” müziğinden örnekler veren gitarist Cem Çaylak, bu sefer “Moreno” ismini verdiği gurupla Martı Otel müzikholünde sahne aldılar.

Geçen sezon ve daha önceleri de Lâtin Müziğin güzel sesi Süheyla ile birlikte çalışan Cem, edindiği arkadaşlarla kurduğu gruptan çok memnun. Eski solist Süheyla, Çeşme Alaçatı’daki butik otellerin birinde çalışıyor. Ve çok beğeniliyor. Kendisini bu yaz Marmarsi’lerde aradık. Demişti daha önceden. Cem’lerle olamam. Başka yerde olurum demişti.” Sesi, Alaçatı’dan çıktı.

Pertüsyon’da Panamalı Umberto Rosales, piyanoda Kolombiyalı Andres Duave, gitarda Cem Çaylak ve bas gitar’da Gökhan Cebecioğlu bulunuyor.

O gece Lâtin rüzgârları ile kendinden geçen dinleyiciler, kendilerini bol bol alkışladılar.

Martı Otele sık sık Lâtin kökenli sanatçıların geldiğine de şahit olmakla birlikte, Cem’in ses ve gitarla gösterdiği başarıda, diksiyon ve fonetikte hatasız olması, en büyük avantajı oluyor.

“Bilhassa Ruslar, Lâtin müziğini çok seviyor” diyen Cem Çaylak, yakında büyük sürprizlerinin olacağını da söyledi. Kabiliyetli ve şöhretliler arasından bir seçim yaparak Türkiye’ye yeniden gelen Cem, bu sefer iddialı konuşuyor.

O gece Rus kızlarının dans gösterisi ile Lâtin müziğine ne kadar yatkın oldukları, gösterdikleri figürlerden anlaşılıyordu. Resimlerde “Moreno” müzik gurubu ve Rusları pistte gösteriyor.

Ve Marmaris geceleri, kaldığı yerden, bir daha “Latin” müziği ile yankılanıyor.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..