Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Lamborghini Gallardo, İsmet Kür ve İstinye Park Haberleri

Lamborghini Gallardo, İsmet Kür ve İstinye Park Haberleri
 

Gördüğünüz en havalı spor araba olabilir, 2 kapılı, 2 kişilik, kadranında 315 km yazıyor. Sıfırlarımın yetmeyeceği kadar pahalı bir coupé Lamborghini Gallardo. Dün gazetelerin birinde resmi vardı. Magazin sayfalarında sıkça yer alan bir kadın,sevgilisi ve sevgilisinin bilmem ne kadarlık Lamborghini Gallardosuyla İstinye Park’a yemeğe gitmişler.Yemek yerken dışarda arabalarıyla, hatıra fotoğrafı çektirmeye çalışan insanları gülerek seyretmişler. Emin olun tüm haber buydu.

Ne garip değil mi, gazetede “haber değeri taşımayan” bir haber olmak için son model pahalı bir “araba” olmanız yetiyor.Evet, son model pahalı bir araba olabilirsiniz, son model pahalı bir arabaya sahip de olabilirsiniz ya da son model pahalı bir arabaya sahip bir sevgiliye da sahip olabilirsiniz... Ayrıca “ikoncan” gibi özel bir ünvanınız varsa siz doğma büyüme “İstinye Park Haberi”siniz..

Bu kadar çok şeye “sahip” olunca bunlara sahip olmayan zavallıların sizin fotoğraflarınızın yer aldığı gazetelere sahip olma meraklarını, bindiğiniz arabaların yanında çektirmeye çalıştıkları fotoğraflara sahip olma gayretlerini de mecburen gülerek izlersiniz. (Gazete okuyucusu demek pek doğru değil) gazete “bakıcısı”nın ucundan iliştiği fotoğraf sizin yalancı suretlerinizin gölge oyunu değil mi ki zaten?

Bütün bunlara sahip olmayan bir kadınsanız ve İstinye Park Haberi kategorisnde bir yerlerde gazete haberi olmak gibi bir merakınız varsa, size küçük bir tüyo, arabayı yıkıyormuş gibi pozlar varen manken görüntülerini hatırlayın, hemen evden bir kova su, sünger ve deterjan...Gazetecilerin bulunduğu mekanlarda, süngerinizi köpürterek temizliğe başlayabilirsiniz; (bu durumda üstünüzde vücudunuza oturan ince birşeyler olmalı, elinizin kolunuzun yetişemediği yerlere uzanmaya çalışırken arabaya da yatıyor gibi abanmalısınız. Ayrıca, bu görüntüye konu mankeni olacak arabanın son model olması gerekmez). Fotoğrafınızı çekmeye, sizin ve arabanızın haberini yapmaya gelen kimse yok mu hala? O zaman son çare mini eteğinizle (yoksa diz altı eteğinizi belden birkaç karış da kıvırıp) arabaya oturabilirsiniz. Sakın yanlış yere oturmayın, içine değil, üstüne oturacaksınız ve araba hareket etmiyor olacak! Bunlardan yalnızca birini yapabilecek “imkânlara” sahip her kadın, son model olmasa da bile her hangi bir araba ile aynı karede yer alabilir... Tabii bir de kaza haberleri var ki 3. sayfa haberi olduğunuza değmez, aklınızdan bile geçirmeyin.

Anne karnına düştükleri gün, otoerotik düşler gördüklerine inandığım bazı erkeklere, şimdi beş kadın yazarımızın adını bir dakika içinde hatırlayıp sayabilir misiniz desem, çoğu sayamaz. Ama podyumlarda ve bodrumlarda sözde mankenlik yapan bazı isimlerden değil beşini, onunu, belki de onbeşini daha çabuk hatırlayıp, sayabilirler. Merak etmeyin kimseye kızacak ya da suçlayacak değilim. Sadece küçük bir kandırmacaya dikkatinizi çekmek istedim.

Gazetelerde, haftada bir “düzeyli”, ilişkiler yaşadıkları sevgililerini değiştiren bu kadınların adını, gerçekten “düzeyli”işler yapan kadınlara göre daha kolay hatırlamamızdan normal ne olabilir? Gazeteler, bu kadınların sabah akşam yediklerini, içtiklerini, ayrıldıklarını, barıştıklarını, sayfalarına taşımazlarsa, manevi bir eksiklik hissediyor olmalılar ki, onları hergün gözümüze sokuyorlar. Biz de ister istemez her birinin adını, hayata bakışını, üstün meziyetlerini öğrenerek feyz alıyoruz.

Lamborgini haberinin yapıldığı gazetedeki köşeye taliptim dün. İsterdim ki, o kadarcık bir haber çıksın gazetelerde, ya da küçük bir haber televizyonda; “ Ünlü Yazar İsmet Kür Bugün 93 Yaşına Giriyor”. “ İsmet Kür, 29 Eylül 1916'da, İstanbul'da doğdu. Eğitimini, Edirne Kız Öğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünde tamamladı. 19’u çocuk kitabı olmak üzere 24 kitap, 100’e yakın radyofonik oyun yazdı. Unutulmaz bir edebiyat öğretmeni, bir dönem Amerika Bölgesi Kültür Ateşesi. Şair ve yazar Halide Nusret Zorlutuna’nın kardeşi, yazar Pınar Kür ile heykeltıraş Işılar Kür’ün annesi... Öğretmenliğin yanısıra inceleme, araştırma, öykü , şiir, roman, anı türlerinde kitaplar, radyo oyunları ve tiyatro oyunları yazan İsmet Kür aynı zamanda Edirne Kız Öğretmen Okulu öğrencisiyken Atatürk’ü yakından gören bir Atatürk sevdalısıdır. Avrupa ve Amerika’da çocuk ve gençlik psikolojisi ve Rus edebiyatı konularında eğitim alarak, bu konuda çalışmalar yayınlayan Kür, ilk yazısı 15 yaşında yayınlamıştır ve 78 yıldır yazarlık yapmaktadır.”

Bu haber fazla sıkıcı, içinde araba, aşk, renk vs geçmiyor, okunmaz, izlenmez mi dediniz? Niye bu haberde son model araba yok diye mi?(Haklısınız bu haberde araba olmazdı. Pınar Kür,birlikte program yaptığı Aysun Kayacı’yı İstanbul’da jip kullandığı için eleştirdiğinde, mankenimizden Pınar Kür’ün arabasının bile olmadığını öğrenmiştik. Kızın arabası yoksa, annesinin de arabalarla pek işi olmamıştır, olmayacaktır demek ki)

Pırıl, pırıl son model bir arabaya değil ama hâlâ pırıl pırıl bir zekâya, yeteneğe ve zerafete sahip bir İstanbul hanımefendisi İsmet Kür. Doğum günü “onun arabası” olmasa da, mütevazi bir küçük haberle kutlanamaz mıydı? Medya ne yapsın?Ne kadar iyi niyetliler aslında, kadınları pahalı arabaların yanına çok yakıştırdıklarından, ortalık da araba-kadın birlikteliğini yansıtan çok sayıda haber kaynadığındam , arabasız kadın haberlerine yer kalmıyor demek ki.

O halde İsmet Kür haberinin gazetede yer alması için, yeniden kurgulamak gerekir; ” 93 Yaşındaki Mavi Saçlı Kadın İstanbul Ve Cumhuriyet Aşkını Anlattı”. Hâlâ olmadı değil mi? Yeri daha seçmedik. Haberin geçtiği yer, hem bu tür haberlerin arasında kaynayıp yayınlanabilmesi için hem de “5 N 1 K” gereği olarak hiç kuşkusuz “İstinye Park” olmalı. (Bazı gazete ekleri sanki bu mekanın bülteni gibi çıkıyor da. Kim gelmiş, kim geçmiş, kim ne almış, ne yemiş, sayfa sayfa yayınlanıyor) Gerekirse, İstinye parka giden bir spor arabanın içinde fonda “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik Kalamıştan’ı dinleyerek, röportaj yapılabilir İsmet Kür’le..İçinde “ İstinye Park”, “araba”, “kadın”kelimeleri geçen bir haberi bu güne kadar yayınlamayan gazete görülmediğinden , İsmet Kür haberi de “İstinye Park” ya da “araba-kadın” kontenjanında yayınlanabilir. Haber dört dörtlük, tüm unsurları tamam; kadın-araba, İstinye park. Hatta işin iyice suyunu çıkararak, İsmet Kür’e sorulabilirdi; “Behçet Kemal Çağlar’ın bu şarkıyı sizin için yazdığı söyleniyor doğru mu diye?” Bu sene de ollmadı.İsmet Kür haberinin yerinde Lamborgi eşliğinde, milyonbirinci İstinye Park Haberini daha okuduk.. Neyse, umarım daha epey zamanımız vardır ve İsmet Kür’ün daha nice doğum günlerini hep beraber kutlayabilir, onunla ilgili daha kimbilir ne güzel haberler okuyabiliriz. Belki bana piyangodan büyük ikramiye çıkar ve gelecek yıl doğumgününde İsmet Kür’e bir Lamborghini hediye ederim, İstinye Parka yemeğe gideriz, belli mi olur ; )

 
Toplam blog
: 96
: 1137
Kayıt tarihi
: 28.03.07
 
 

 Hacettepe Üniversitesi mezunu, nörobilimden psikolojiye disiplinlerarası eğitime hevesli bir Türko..