Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Lamine Parke nedir?

Lamine Parke nedir?
 

www.zeminim.com


Lamine parke, farklı ağaç türlerinin bir kaç tabaka halinde birbirinin preslenerek yapıştırılmasının ardından üzerine değerli ağaç katmanı yapıştırılmasıyla üretilir. Kısacası lamine parke 3 çeşit ağacın üst üste özel pres yöntemiyle preslenmesiyle üretilir. Genel olarak lamine parke üreticileri en allta sıkıştırılmış talaş katman ortada kavak, gürgen gibi doğada sıkça rastlanan ve kısa sürede yetişen ağaç tabakası, en üst katmanda ise değerli ağaç yani yetişmesi uzun süre alan meşe, ceviz gibi ağaçlar bulunur.
 
Lamine parkeler üretimden cilalı olarak çıkar ve direkt kullanıma uygundur. Bu nedenle montaj işlemi sonrasında herhangi bir düzeltme ve ya cilalama işlemi gerektirmezler.
 
Lamine parke sistre edilmiş ve cilalanmış olarak üretimden çıkar. Dolayısıyla döşeme sırasında sistre ve cilaya ihtiyaç duyulmaz. Ancak gerekirse 5 kereye kadar sistre ve cila yapılabilir. Parkenin sistre edilme ihtiyacı ortalama 5 yıldır. Bu kapsamda değerlendirecek olursak malzemenin ömrü 25 yıl diyebiliriz.
 
Lamine parke tercihinde bulunurken malzemenin budaksız oluşuna özen göstermelisiniz. Çünkü bu tarz malzemeler 2. ve 3. sınıf malzeme olarak görülürken, zaman içerisinde budaklar yerinden çıkmaktadır.

7877020

Lamine Parkenin Özellikleri

Doğaldır.

Üretim sırasında cilalandığı için kullanıma hazırdır. Uygulama sonrası cila gerektirmez.

Uzun ömürlüdür, dayanıklıdır.Doğanın ve ahşabın sıcaklığını döşendiği mekana taşır.

Alttan ısıtmalı mekanlar başta olmak üzere her türlü mekana uygundur

Yoğun yaya trafiğine dayanıklıdır.

Akustik değeri vardır ve ses yalıtımı sağlar.

Konforludur.

Üretimi sırasında değerli ağaçlar yalnızca malzemenin üst tabakasını (3-5 mm arası) oluşturduğu için masif parkeye oranla çevre dostudur.

Masif parkeye oranla neme ve rutubete daha dayanıklıdır.

Mikrop ve bakteri barındırmaz ve elektrostatik ortam oluşturmaz.

Lamine Parkenin Bakımı Ve Temizliği

Lamine parke ev ve iş yerlerinde kullanıma uygundur. Günlük temizlikte kuru paspas ve ya elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Detaylı temizlik gerektiren durumlarda paspas yerine hafif nemli bir bezle temizlenmesi yeterli olacaktır. Temizlik yaparken asit veya amonyak içerikli malzemeler kullanmamaya özen göstermelisiniz.

 
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Konuyla ilgili bir sorunuz olursa bu yazıya yorum yazabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 10
: 605
Kayıt tarihi
: 17.05.16
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. İç mekan dekorasyon tasarımlarımı Milliyet ga..