Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Masif Parke nedir?

Masif Parke nedir?
 

Masif parke, tamamı değerli ağaçtan oluşan, katmansız, homojen yapıda olan parke çeşididir.

Yer döşeme malzemeleri arasında en çok tercih edilen parke çeşitlerinden biri olan masif parke, uzun ömürlü olmasının yanı sıra ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden nedeniyle yıllardır parke tercihlerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Masif parke üretiminde ham madde olarak kullanılan ağaçlar genellikle Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden getirilen taslak tomruklardır. Yerli üretim olan markalar, ham madde teminini de yurt içinden sağlamaktadır.

Masif parkenin üretimi uzun ömürlü, dayanıklı ve sert ağaçlardan yapılmaktadır. Üzerinde 6 mm sistre payı vardır. Masif parke 8 kere sistre edilip, cilalanabilir. Yaklaşık sistre süresi 5 yılda birdir. Bu açıdan bakıldığında ürünün ömrü minimum 40 yıldır. Kullanıma bağlı olarak sistre 8-10 yılda bir dahi yapılabilir. Doğru bakım ve kullanımla ömür boyu sıcak ve sağlıklı ortamlar sunmaktadır.

Masif parke üretiminde, dayanıklılık seviyesi yüksek olması nedeni ile yapraklı türler tercih edilmektedir. Özellikle yerli ve ithal ağaç türlerinden olan meşe, Akçaağaç, kayın dışbudak, ceviz, teak, merbau, sapelli, doussie, iroko, wenge, bambu ve jatoba kullanılmaktadır.

Dünya'nın en büyük parke üreticilerini masif parke üretiminde kullanılan ağaçları ticari amaçla yetiştirilmekte olup, doğaya zarar vermeden ham madde temini yapmaktadır. Gereksi sertifikalara sahip markaları tercih etmeniz konusunda Mast Yapı ve Zemin Kaplamaları çalışanları sizlere yardımcı olacaktır.

masif-parke-2

Masif Parkenin Avantajları

Malzemenin tamamı ağaçtan oluşmaktadır.

Ahşabın vermiş olduğu sıcaklığı hissedebilirsiniz.

Tamamen doğal ağaç görünümüne sahiptir.

Isı ve ses yalıtımı sağlar.

Yaklaşık 6 mm'lik sistre payı olması nedeniyle yaklaşık ömrü 40 yıldır.

Sistre ve cila yapılabilir.

Ağacın dokusunu hissedebilirsiniz.

Geri dönüşümlüdür.

Masif parke lamba zıvana yöntemiyle döşenir.

Konuyla ilgili umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz olduğu takdir de yorum yapabilirsiniz.

Lamba Zıvana Örneği
Lamba Zıvana Örneği
 
Toplam blog
: 10
: 605
Kayıt tarihi
: 17.05.16
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. İç mekan dekorasyon tasarımlarımı Milliyet ga..