Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Laptop polisin hayatını nasıl kurtardı

Laptop polisin hayatını nasıl kurtardı
 

Oto Lastik Tamircisi İbrahim Cıngır


Antalya’da 3 Polisin Şehit Olmasına Sebep Olan Saldırı Esnasında Polis Hayatı Kurtaran Laptop Hikâyesi

Antalya'da 4 Ekim 2012 tarihinde 3 polis memurunun şehit olması ve polisleri şehit eden zanlı Çağrı Danışman'ın Kepez’de emniyet güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilmesiyle sonuçlanan olayda ilginç bir detay ortaya çıktı. Bir laptop Betonkahve kavşağındaki çatışmada bir polisin hayatını kurtardı.

AHA haberine göre, önce TRT Caddesi- Beton kahve kavşağında 1 polisi, arkasından kaçtıktan sonra Cezaevi kavşağında kendisini durdurmak için barikat kuran polislerden 2’sini şehit eden zanlı Çağrı Danışman, bu olaylar sonrasında Kepez bölgesindeki ormanlık arazide polislerle girdiği silahlı çatışmada Yaralı ele geçirilmiş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayın ilk gerçekleştiği ve Yunus ekiplerinde görevli Polis Memuru Yunus Çolak'ın şehit olduğu yer olan Yıldız Mahallesi 228. sokak'ta o gün gözlerden kaçan bir olay Yunus ekiplerinde görevli diğer polis memurunun hayatını kurtarmış, aynı zamanda bu olay, Türk milletinin vatanına, askerine, polisine yapılan saldırılara karşı nasıl bir ruh hali ve cesaretle karşılık verebileceğini örnekler cinstendi.

Laptop Bir Polisin Hayatını Kurtardı

Olayın gerçekleştiği yerde geçimini Otolastik Tamirciliği yaparak kazanan İbrahim Cıngır adlı vatandaş o gün akşam saatlerinde iş yerinin önünde elinde çanta ile dolaşan bir vatandaş görür. İlk başlarda fazla dikkatini çekmese de ilerleyen saatlerde zanlının davranışlarından şüphelenen İbrahim Cıngır 155 polis ihbarı arayarak şahsın eşkâlini verir. Akşam 8 saatlerinde dükkânını kapatıp aynı sokakda olan evine giden İbrahim Cıngır davranışlarından şüphelendiği zanlı Çağrı Danışman'ı evinin balkonundan takip etmeye başlar. Bu sırada alınan ihbar üzerine olay yerine gelen Motorlu Yunus ekibinin gören zanlı Çağrı Danışman tedirgin olup uzaklaşmaya çalışır. Polislerin kendisine geldiğini görünce çantanın içine elini sokan Çağrı Danışman motordan iner inmez Yunus ekiplerinde görevli Polis Memuru Yunus Çolak'a iki el ateş eder. Polis memuru göğsünden aldığı kurşunla yere düşerken diğer polis memuru da üzerine düşen motosikletin altında sıkışır. Balkondan yaşanan tüm bu olayları şok halinde izleyen İbrahim Cıngır zanlının silahla yaraladığı polis memurunun silahını almaya çalıştığı sırada balkonda bulunan taşınabilir bilgisayarını notebookunu zanlının üzerine doğru fırlatır. Silahı alıp diğer polis memuruna yöneleceği sırada üzerine gelen notebookla neye uğradığını şaşıran zanlı panik halinde kaçmaya başlar. Yaşanan tüm bu olayları şok halinde izleyen mahalle sakinleri hemen zanlının peşinden koşmaya başlarlar fakat zanlı arka sokağa parkettiği aracına binerek gözlerden uzaklaşır.

Yine Olsa Yine Yaparım

Akdeniz Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan olayın kahramanı oto lastik tamircisi İbrahim Cıngır ise yaptığı açıklamada, "öncelikle şehit olan 3 polisimize Cenabı Allah'dan Rahmet ailelerine sabır diliyorum, şahsı ben akşamüzerinde ilk olarak dükkânımın önünde, elinde çanta ile gördüm. İlk başlarda dikkatimi çekmedi fakat ilerleyen saatlerde davranışlarından şüphelendiğim için 155'i aradım, zanlı sanki birini bekler gibiydi. Sürekli sağa sola gidip geliyordu. Polisi aradıktan sonra saat 8,00 gibi dükkânımı kapatıp aynı sokakta bulunan evime gittim. Zanlıdan şüphelendiğim için evimin balkonundan zanlıyı takip etmeye başladım. Motorlu Yunus ekibinden polisler gelince ölen şahıs evimin önüne geldi. Polislerin kendisine doğru geldiğini görünce de tedirginleşti ve polis iner inmez av tüfeğini ateşledi. O an balkonda masanın üzerinde taşınabilir bilgisayar vardı. Polis memurunu vurup silahını almaya çalışınca diğer polise zarar vermesin diye Notebooku zanlının üzerine attım. Üzerine gelen bilgisayarla panikleyen zanlı sağa sola bakıp kaçtı. Sonrasında malum olaylar." dedi.

Zanlının kendisine ateş edebilecek olmasından korkup korkmadığını sorduğumuzda ise “hayır korkmadım. Yine olsa yine yaparım. Polisimizi vurduğunu görünce kendimden geçmişim. Zaten günlerdir böyle balkondan çıkıp olayın gerçekleştiği yere bakıyorum içim kan ağlıyor” dedi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..