Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '11

 
Kategori
TV Programları
 

Leyla İle Mecnun

Leyla İle Mecnun
 

Leyla İle Mecnun Ekibi Birarada


Akşamları evde televizyon izleme alışkanlığım yoktur. Evde olduğum zamanlar yemeğimi hazırlayıp, divx oynatıcımda koyduğum film veya diziyle geçiririm akşamları genelde. Birkaç arkadaşım Behzat Ç.dizisini ısrarla önerdiler ancak bir türlü denk gelip de bir bölümünü tam izleyemedim. Ama Behzat Ç.sayesinde bakın hangi dizinin müptelası oldum. Geçenlerde işten çıkmış akşam milliyet.com.tr'de dolanırken bir haber gözüme çarptı.  

"Behzat Ç.ekibi ve Leyla ile Mecnun ekibi ortak bölüm çektiler." başlıklı bir haber vardı. Neyin nesiymiş bu haber diyerek bağlantıyı tıkladım ve haberi okumaya başladım. Haberin içeriğinde de o bölümden kısa bir kesit koymuşlar. Neyse izleyeyim bakalım dedim. Behzat Ç.diye izlerken gelin görün ki Leyla ile Mecnun dizisinin karakterleri o kısacık videoda sımsıcak geliverdiler bir anda. Bu dizi de neyin nesiymiş, dur bir araştırayım derken, baktım forumlar sözlükler birbirinden iddialı yorumlarla dolu. Yine de yorumlara da kanmamak lazım ama şu ilk bölümünü de netten bulup da izleyim derken birkaç gün içinde yedi bölümü de izlemiş buldum kendimi. Uzun zamandır televizyonda bu kadar absürd komik, bu kadar sıcak bir diziyle karşılaşmamıştım. Neden şimdiye dek bu dizinin farkına varamamışım diye de kızdım hani kendime.  

Dizinin konusuna gelecek olursak, Leyla İle Mecnun adından da anlaşılabileceği gibi bir aşk hikayesi etrafında dönmektedir. Leyla İle Mecnun'un hikayesini bilmeyeniniz yoktur. Bu dizi ise Leyla İle Mecnun'u günümüze uyarlanmış olarak ve bir o kadar da komik şekilde sunmaktadır.  

Aynı gün aynı hastanade doğan iki bebek fazla yatak bulunmadığından aynı yatağa yatırılırlar. Bebeklerin babaları kaderleri bir diyerek iki bebeği beşik kertmesi yaparlar ve bebeklerin isimlerini Leyla ile Mecnun koyarlar. Aradan 25 yıl geçince Mecnun'un ailesi Leyla'yı istemek için habersiz Leyla'ların evine giderler. Ailesinin kendisine kız bulma derdine aldırış etmeyen Mecnun, Leyla'yı görür görmez aşık olur. Leyla'nın peşinden koşmaya başlayan Mecnun, bir gece rüyasında ak sakallı dedeyi görür. Ak sakallı dede rüyasından çıkıp gerçek hayatına gelince durum iyice karışmıştır. Leyla İle Mecnun'un bu aşk oyununun ortasına mahallenin birbirinden farklı karakterleri de girince her bölümün ayrı bir sürprizi olmaktadır. 

Dizinin oyuncu kadrosu Ali Atay (Mecnun), Ezgi Asaroğlu (Leyla), Ahmet Mümtaz Taylan (İskender-Mecnun'un babası), Asuman Dabak (Pakize-Mecnun'un annesi), Köksal Engür (ak sakallı dede), Serkan Keskin (İsmail), Cengiz Bozkurt (Erdal), Ushan Çakır (Arda) ve Osman Sonant (Yavuz) gibi zengin bir kadrodan oluşmakta. Dizinin yönetimi Onur Ünlü, senaryosu ise Burak Aksak imzasını taşımaktadır. İşte burada Burak Aksak'a bir parantez açmak lazım. Bu nasıl güzel bir senaryodur demek geliyor içimden. İyi ki böyle bir senaryoyla gelmiş ki seyir zevkimize artı katmış. Dizide bazı bölümlerde diğer dizi ve filmlere göndermeleri de oldukça başarılı. Son izlediğim bölümde Inception filmine yapılan gönderme öylesine güldürdü ki koltuktan düşmeme ramak kalmıştı.  

Dizinin her karakteri ayrı bir orjinallik taşımakta, hepsi de rolünün hakkını vermiş. Hangi birine güleceğini şaşırıyor insan izlerken. Hepsinin yeri ayrı ama ben İsmail karakterine can veren Serkan Keskin'i ayrı bir yere koymak istiyorum. Usta oyuncu rolünü öylesine başarılı üstleniyor ki bizim mahallede de bir İsmail Abi olsaydı dedirtiyor insana.  

TRT 1'de yayınlanan Leyla İle Mecnun umarım uzun soluklu olur da daha nice bölümlerinde gülebiliriz. İzlemiyorsanız kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Yüzünüzde tebessüm hiç eksik olmasın.  

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..