Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Leziz ve yumuşacık bir Köfte nasıl pişirilir?

Leziz ve yumuşacık bir Köfte nasıl pişirilir?
 

Çoğunlukla evinden veya ailesinden uzak kalanların burunlarında tüten ve adını "Anne Köftesi" koydukları, maydanozlu, leziz ve tam kıvamında ev yapımı köfte harcının nasıl hazırlanacağını, adım adım resimli ve en kolay tarifiyle size Anne Köftesi Tarifi yazımda anlatmıştım hatırlarsanız.

Bu tarifle şimdi hiç zorlanmadan yapabileceğinize göre, dondurucuda köftelerinizin hazır olduğunu varsayarak, artık canınız çektiğinde, tavada, ızgarada veya fırında, her nasıl istiyorsanız hemen pişirip, afiyetle yiyebilirsiniz demektir.
 


Tavada pişirmeye karar verirseniz, teflon ya da döküm bir tavada, çok az sıvıyağı kızdırıp, önce köftenin her iki yüzünü mühürleyerek, sonra ateşi kısıp, tavaya da bir kapak kapatıp, içinin de güzelce pişmesini sağlayın.
 

 

Hem bu sayede, köfteyi kızartırken sıçrayan yağların da ocağın her yerine bulaşmasından biraz kurtulmuş olursunuz.
 


Çıkarırken de köfteleri, üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alırsanız, yağın fazlası, kağıt tarafından emilmiş olur.
 


Tek seferde pişirilemeyecek kadar çok miktarda köfte kızartıyorsanız da tavsiyem, ilk partide pişirip de tabağa aldıklarınızın üzerine bir kapak kapatmanız... Böylece, yenilerini pişirirken, önceden tavadan aldıklarınız da soğumamış, hepsi sıcacık kalmış olur:)
 


"Bana ne! Ben tavada istemem, ızgara köfte severim" diyenler için ise yöntem şöyle:

Fırınınızı varsa ızgara ayarına getirip, ızgara teli üzerine köftelerinizi dizerken, piştikçe eriyip, akacak yağların da fırınızın içine bulaşmaması için, bir alttaki bölüme de bir fırın tepsini yerleştirmelisiniz.

Tek taraflı ızgara modunda pişirirken, bir tarafı pişince, köftelerinizin öbür tarafını da bir maşa yardımıyla döndürüp pişirmeyi unutmayın. Bu arada tepsilerin ve fırının içinin çok sıcak olacağını ve fırın eldiveni kullanmanız gerektiğini söylememe sanırım gerek yoktur. Yoksa var mı yahu? :)
 


Köfteyi ızgarada pişirirken, artık pişmesine yakın (son bir kaç dakika kaldığında) üzerine ince bir dilim de Kaşar Peyniri koyarsanız, o da enfes bir şekilde eriyecektir. Alın işte size evde yapılmış missss gibi bir Kaşarlı Köfte! :)

Yanında isterseniz, ızgarada bir kaç yeşil biber ve domates de pişirebilirsiniz. Bir de pilav varsa zaten, o tabak artık tadından yenmez.

İsteyene Sade Pilav Tarifi, isteyene Şehriyeli Pilav Tarifi, isteyene de Bulgur Pilavı Tarifi olmak üzere, tüm tariflerim, hepsi adım adım resimli ve en kolay anlatımlarıyla yine size yardımcı olmak için hazır ve de nazır bekliyorlar.

Haydi afiyet olsun:)

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..