Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '11

 
Kategori
Spor
 

Ligin marka değeri ve bembeyaz başlangıç

Ligin marka değeri ve bembeyaz başlangıç
 

Büyüklerin tamamı olmaksızın bir lig oynanamaz mı?

TFF Etik Kurulu “bazı müsabakalarda eylemlerin, spor kulüpleri bakımından şike, şike teşebbüsü, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluşturduğu kanaatine” ulaşmış olduğunu rapor haline getirmişken..

Sayın Cavcav başta olmak üzere, kulüpler birliğinin “spor”u düşünmek yerine kendi mali durumlarını düşünen yöneticileri, başta Fenerbahçe olmak üzere büyüklerin küme düşmemesi için cambazlık yapıp duruyorlar. (Örneğin söz konusu takım sadece Eskişehirspor olsaydı, “belki de” çoktan küme düşürülmüştü bile. Kimsenin de kılı kıpırdamazdı.)

Sanıyorlar ki büyüklerden bir veya ikisi olmazsa Türkiye’de lig oynanmaz. E haliyle Fenerbahçeliler bundan haz alıyorlar. Hatta “biz olmazsak bu lig oynanmaz” diye havaya girenler bile var!

Şüphesiz ki 4 büyüklü oynanacak bir ligin marka değeri, 2-3 büyükle oynanacak bir lige göre daha yüksektir.

Ancak asıl olan şudur:

***Temiz bir ligin marka değeri daha yüksektir.

O zaman soruyu şöyle soralım:

Lig Fenerbahçesiz oynanamaz dersek, şike yapmak Fenerbahçe’ye serbest mi olmalıdır? Bu soru tüm büyükler için geçerlidir.

“Biz de bu ligde oynamayız siz de gününüzü görürsünüz” demek, mahallenin zengin çocuğunun “verin bilyelerimi oynamıyorum” tehdidine benzer.

Lig zamanla kendi dengesini her şekilde bulacaktır.

Fenerbahçe mağdur mudur?

Beşiktaş ve Trabzonspor süreci nispeten sakin bir şekilde izlerken; ağır şike suçlamasına maruz kalmasına, başkanı ve yöneticileri tutuklanmasına rağmen, Fenerbahçe 3 Temmuz’dan bu yana sürekli bir saldırı halindedir.

Şapkayı önüne alıp düşünmesi ve süreci beklemesi gereken bu oluşum, sürekli aynı agresiflik içindedir.

Bugüne kadar aldıkları her beraberlik ve mağlubiyette dahi, rakip takımları tebrik etmektense mutlaka birilerini suçlayan zihniyetten gelen alışkanlık, hala aynı şekilde devam etmektedir.

“Her ne olursa olsun başarı” diyen bir zihniyetin bugün düştüğü durumdan ders almayanların “spordan yana olmadıkları” açıktır.

Avrupa’da -örneğin- 6 yıl oynayamayacak bir ligin herhangi bir takımına kaliteli yabancı gelir mi? Avrupa’da 6 yıl oynanmayacaksa, kendi kendimize oynamanın ne anlamı kalır?

Herkes sakin olmalı ve olayları sakin değerlendirmelidir.

Pişkin pişkin “nedir be kardeşim, suçluysak bir alt lige gider cezamızı çeker tekrar geliriz, bembeyaz sayfa açarız” diyenler için de bir çift sözümüz olsun:

***Her başlangıç bembeyaz değildir.

Hala farkına varılmamış durumda ancak, yaşananların kısa ve orta vadede, hatta uzun yıllar boyunca bu kadar kolay telafi edilebileceğini sanmak, öngörü eksikliğidir.

"Suç varsa, cezası çekilmeli" diyenleri ise tebrik ederiz..  

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..