Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Linear Mühendislik ilelemeye hız katıyor

Roman yazdığımızı duyunca “Milas ilerliyor” demişti...!

LİNEAR MÜHENDİSLİK YURT DIŞINA AÇILARAK BU İLERLEMEYE BÜYÜK BİR İVME KAZANDIRDI...

İster yerel, isterse ulusal olsun, son zamanlarda elimize aldığımız gazetelerin manşetlerine, iç açıcı ve moral kaynağı olabilecek haber görmeye hasret kalmışlığın susuzluğuyla bakıyoruz! Hani şöyle iç açıcı güzel bir habere rastlasak da sindire sindire, yudum yudum içercesine okuyup, güne iyi bir moralle başlasak dercesine...

İşte bu gün yine haftanın ilk günü. Önce SÖZCÜ gazetesi'nin manşetine bir göz attık! Buyurun, büyük siyah puntolarla iç karartıcı bir manşet !:

“Tayyip ümüğümüzü IMF'ye sıktıracak!”

Geçiyoruz bizim yerel Menteşe gazetesine. Onunki de pek iç açıcı değil !:

“MHP'den kriz uyarısı”

Ama bir diğer yerel gazetemiz olan Gazete Milas'ı elimize aldığımızda gözlerimize inanamıyoruz neredeyse! Bakar mısınız ?:

“BAĞDAT'IN SOKAKLARINI MİLAS AYDINLATACAK”

Bir daha, bir daha okuyoruz manşeti. Haber diye ben buna derim işte!. Buyurun birlikte göz atalım:

“Milas'ta son üç yıldan bu yana hizmet vermekte olan Linear Mühendislik tarafından yapılan çalışmayla enerji sorunu yaşayan Irak, artık kendi elektriğini üretmeye başlayacak”

Habere bir de, Makine Mühendisleri Odası Milas Şube Başkanı ve şirket ortağı Serap TÜRKER'in resmi eklenmiş. Muğla bölgesinde ve belki de tüm Türkiye'de çok az kadın makine mühendisi oda temsilciliğine seçilebilmiştir. Şirketin bir diğer ortağı da öz be öz Milaslı olan Makine Mühendisi Onur Onay. Milaslı İğneci Salih'in oğlu olmakla övünüyor yeri geldikçe. Sanırız diğer ortak da değerli ağabeyimiz Milas'taki makine mühendislerinin duayeni diyebileceğimiz ve daha henüz baskıya vermediğimiz aşamada 'bir roman yazıyoruz ' dediğimizde mutlu bir çehre ile, 'Milas ilerliyor' diyen saygıdeğer Özer Deniz ağabeyimiz.

Habere devam edelim :

“İçinde bulunduğu savaştan dolayı zor günler geçiren Irak halkı, günde verilen iki saatlik elektrikle hayatlarını sürdürmeye çalışırken, özellikle sokak aydınlatmasında yaşanan sorunlardan dolayı meydana gelen olaylar artık Linear Mühendislik tarafından yapılan çalışmayla sona erecek. Iraklı bir iş adamının istediği 160 sokak lambası aydınlatması için hazırlanan düzenek önceki gün Irak'ın başkenti olan Bağdat sokaklarını aydınlatmak için yola çıktı.”

Vay be...! Özer ağabey “Milas ilerliyor” demişti romanımızı duyunca; eksik olmasın ama, bu ilerlemede büyük bir hız kaydedildi bu girişimleri sayesinde! Devam edelim habere.

“Güneş enerjisiyle çalışan ve sokak lambalarında kullanılacak olan sistem, hazırlanan düzenek sayesinde tam şarj olduktan sonra 20 saat boyunca aydınlatma verebilecek”

Hem de güneş enerjisiyle. Bizler de yararlanamaz mıyız bu sistemden?.

Geçtiğimiz hafta ve önceki gün olmak üzere iki grupta Irak'a kara yoluyla 250 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiş firma. Yetkililer yurt dışındaki çalışmalarına devam edeceklerini söylemişler habere göre. Demek ki bu iş sadece Irak'la sınırlı tutulmayacak, öyle anlaşılıyor.

Sistem genel olarak Milas'ta imal edilmiş; yurt dışından sadece solar panelleri satın alınmış.

Şirket ortağı Serap Türker, bu sistemin sokak aydınlatmasına yönelik olduğunu ancak evler için de uygulama yapabileceklerini, evler içinde Milas ve Bodrum'da kurdukları sistemler olduğunu belirtti. Fiyatların 15-20 bin euro civarında değiştiğini belirten Türker, bu sistemin Avrupa'da çok kullanıla, tamamen çevreci bir sistem olduğunu belirtti.

Güzel ve iç açıcı bir haberle güne başlamanın keyfini yaşıyoruz dostlarımız sayesinde. Haberi okur okumaz telefona sarılarak hemen kutladık kendilerini.

Değerli Özer Deniz ağabeyimizin deyimiyle noktalayalım yazımızı: MİLAS İLERLİYOR..!

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..