​ Mağduruz özür bekliyoruz / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Mağduruz özür bekliyoruz

Mağduruz özür bekliyoruz
 

Ey çok aydın kişiler! Çok aydın olduğunu, sadece Avrupa'nın Türkiye aleyhine hangi grup devlet ya da kişi varsa onların takdir ettiği, hatta çok önemli ödüllerle yüreklendirdiği ama bu çizgide gittikçe, Türkiye'yi seven her insanın kalbinde sonsuza dek, karanlık olarak görülecek kişiler! Yine yaptınız yapacağınız.... Yine kurgusu iyi ve zamanında yapılmış bir oyunda rollerinizi aldınız. Bravo!

"Helal olsun" diyemeyeceğim lafın gelişi olarak bile. Çünkü siz romantik, masum barışseverlik kisvesi altında Dünyanın hiç bir yerinde haklı görülemeyecek bir zulme önayak oluyorsunuz. Bu zulüm bedenen değil ama ruhen, bizi içten içe zehirleyen bir zulümdür.

Siz, hangi toprağın ekininden, hangi ağacın meyvesinden faydalandınız? Hangi güzelim dağ pınarının buz gibi suyundan içtiniz? Türkiye toprağında karnınızı doyurmuş susuzluğunuzu gidermiş olduğunuzdan çok şüpheliyim. Öyle olsa, bu kadarını da yapamazdınız. Bize bu zulmü yapamazdınız.

Öyle olsa, Avrupa'ya şirin görünmek, aydın etiketinden faydalanmak uğruna, Erzurum'da toplu mezarlarda ortaya çıkarılan katledilmiş masum yavruları, tecavüze uğrayan kadınları, işkenceleri, haince katledilen büyükelçilerimizi, Türkiye aleyhine yıllardır bütün dünyada tertiplenen alçakça planları görmezden gelip, bir çırpıda, savaş ortamında ölmüş sayısı belirsiz -ancak Osmanlı aleyhine çalışmış, sırtından vurmuş olduğu kesin bir topluluktaki- kişilerin davasını sahiplenemezdiniz.

Gerçekten, Ermeni diasporasının bundan büyük bir zaferi olamazdı ve siz Ermenistan Devletinin son dönemdeki olumlu tavırlarına rağmen, Diasporanın asla yumuşatmadığı, aksatmadığı düşmanlık faaliyetlerine altın tepsi içinde destek sağlıyorsunuz. Hem de ülkemizin en zor zamanında.

Yaptığınız, -etnik kökeni ne olursa olsun- ülkesini seven, onun daha da gelişmesi için çabalayan hepimize karşı bir zulümdür. Aslında siz bizi çok ta şaşırtmadınız. Sık sık yaptığınız, bol imzalı ve hep Türkiye'yi Avrupa'ya Amerika'ya şikayet amacı taşıyan, yabancı kişi ve kurumlara karşı Türkiye'yi sıkıştırmaya yönelik hareketlerinize alışmıştık ama, bu kadarına pes diyoruz. Bu zulmü haketmiyoruz.

Bu kadar suçlu, adaletsiz, geri kalmış! gördüğünüz bir ülkenin pasaportlarını iade edip, neden bu girişimlerden sonra sizi seve seve kucaklayacak bir ülkeye yerleşip, Amerika, Ermenistan, Fransa, Yunanistan vs. vs. Türkiye harici bir ülkenin vatandaşı olup, bol ödüllerle, desteklerle yaşamıyorsunuz o halde? Böylece "çalışmalarınızı" çok daha özgürce, rahatça yürütebilirsiniz. Hatta kitaplar yazar, filmler çevirir en "saygın" ödülleri alarak, ödüllü saygın abilerinizle gül gibi yaşar gider, entelcilik, barışçılık ve demokrasicilik oyunları oynarsınız.

İşin özür meselesine gelince:

Biz mağduruz! Özür dilemiyoruz. Ama özürü çoktan hakeden Ulus biziz. Topluca katledilen atalarımız için, diplomatlarımız için, nerdeyse 100 yıldır uluslararası alanda sırf kurmaca bir hikaye uğruna eziyetler çektirilen güzel ülkemiz için, haksız yere diktirilen soykırım anıtları için özür bekliyoruz. Hatta Ermenilerden çok, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve böyle haksız bir özür kampanyası başlatan kampanyayı destekleyen "çok aydınlar" dan! Özür bekliyoruz!

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..