Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Mahallenin dedikoducu erkekleri

Mahallenin dedikoducu erkekleri
 

Mahalle dediysem, genel anlamda yani…mahalle mi kaldı artık? Sanal dünya en büyük mahalle oldu, tüm sokaklar bu sanal mahalleye çıkıyor.

Eskinin mahalleli tarzı aynen tuşların dokunuşlarıyla yaşıyor bu sanal mahallede, inanın değişen hiçbir şey yok.

Mahalleli aynı… iyiler- kötüler, çok bilmişler-saflar, huysuzlar-sakinler, rüküşler-sadeler, gevezeler-suskunlar, kendi halindeler-ataklar ve de olmazsa olmaz dedikoducular, ahkamcılar.  

Kadınların dedikoduculuğu geleneksel olmuş artık, adı çıkmış dokuza inmez sekize…iki kadın bir araya gelince illaki dedikodu yapar diye düşünülür ancak tabii ki yapanı var yapmayanı var, her kadını dedikoducu diye nitelemek doğru değil. Ama kanıksanmış işte bir kere, kadınlar dedikodu yapar diye yerleşmiş dimağlara.

Ancaakkk, erkeklerin dedikoduculuğu kadar pis bir şey olamaz…yav ne çoklar, her yerde mebzul miktarda var bu dedikoducu erkeklerden.

Erkeğe dedikodu yapmak hiç yakışmıyor…bana göre dedikoducu kadınlar daha daha bir insan sıfatındalar. Ya erkek, erkek dedikodu yapınca iyice bir sakilleşiyor gözümde, yaratık sınıfı daha bir aklı başında bu dedikoducuların yanında.

Şu meşhur, her taşın altından cee diyen İngiliz bilim adamları bile kanıtlamış, erkekler kadınlardan daha çok dedikodu yapmaya eğilimli ve dedikoducuymuş…hem de açık ara farkla.

Dedikoducu erkek bence en itici ve tehlikeli erkektir, hiç çekilmezler. Eğer ki öyle bir erkek varsa çevrenizde vınnn kaçacaksın, ister kadın, ister erkek ol fark etmez, hemen uzaklaş.

Dedikoducu erkeklerin dedikoduları direk karalamaya yönelik, bir de her lafına doğruymuş algısı yaratırlar. Tanırsanız eğer bilirsiniz ki lafları dikkate alınmaz, ama tanımayanlar için etkisi büyüktür.

Gerekli gereksiz her şeyi, her ortamda söylemeye bayılır bu dedikoducu erkekler. Üstüne de bin yalan katarlar. Kimi zaman birinci katta bir yalan uydururlar, dokuzuncu katta kendileri de inanır bu yalana :)

Selam verdikleri adamın arkasından söver, asla sır tutamaz, olayları abartır ve kendi menfaatleri doğrultusunda çarpıtırlar.

Kadınların arkasından da özellikle bel altı konuşmaya bayılırlar bu cinsler, kadının karşısında ise aşırı kibar tavır takınırlar.

Sorsan, yatakta kaplan, sahada aslan, alemin kralıdır bunlar, hep karşısındaki hatalıdır, kendileri sütten çıkmış ak kaşık şeklinde dolanır dururlar.

Nerden aklıma geldi bilmem, mahalleliden yola çıktık, sanala uğradık, dedikoducu erkeklere verdik veriştirdik…

Offf ne çoklar bu dedikoducu erkekler, çok çirkinler çoookkk….

 

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..