Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Makbule Geçer kimdir?

Makbule Geçer kimdir?
 

Makbule ile tanışıklığımız onun makbulden geçmesiyle başlar.

Yolu makbule düşmüş ve kendisi kabul gören, hoş karşılanan ve beğenilen bir kimlik kazanarak, Makbule Geçer olmuş ve dilimize yerleşmiştir.


Makbule Geçer’in çağrışımları ve insanı beklentiye sürükleyen bir manası var.

Örneklemek gerekirse;

-Emeklilik hakkında yapılacak düzenlemelerin bir an önce devreye alınması. Emeklilik hakkını kazanan fakat yaşa takıldığı için günden güne emeklilik maaşı eriyen insanlara verdiği umudun gerçekleşmesi Makbule Geçer.

-Emekliler arasında oluşan maaş uçurumunun bir an evvel kapatılması için yapılacak değişiklikler, ayın sonunda mide krampları geçiren emektar yaşlılar için Makbule Geçer.

-Kadın hakları, kadın hakları haykırışlarının nidanın ötesinde, insani ölçülerde yaşamsal alanlardaki hakların korunması talebinden öte bir beklenti olmadığı ve kadınlıktan ziyade insan olma hakkının teslim edilmesi fikrinin benimsenmesinde ortaya konulacak ve özellikle erkek egemen toplumun yarattığı baskıcı politikaların tetiklediği katliam ve şiddetten korunamayan kadınların haklarını talep edecekleri ve haklarını yasalar çerçevesinde erkek cinsiyetiyle eşit düzeyde yargısal denetimle elde edecekleri müjdesi kadınlar için Makbule Geçer.

-Vekil olarak atanmış temsilcilerin kendilerine gelince hızla uygulayıp birliği sağladıkları oturumların, halk yararına yapılacak düzenlemeler ve kanunlarda da aynı çabukluk, katılımcı çokluğuyla gerçekleşmesi Makbule Geçer.

-Kanunlar yapılırken, hiçbir ayrım yapılmadan insana ve insani değerlere, daha ilerisi yaşam hakkına yönelik düşünsel sentezler üretilerek ülke topraklarındaki her canlının can güvenliğinin korunması ilkesi Makbule Geçer.

-Sağlık ve eğitim hizmeti, barınma ve beslenme hizmetinin halka ücretsiz sunulmasının devlet politikasının temel amaçları içinde olması Makbule Geçer.

-Engelli insanlarında toplumdaki diğer bireyler ile eşit yaşamsal rahatlıkta hayatlarını sürdürmesi için yapılacak değişikliklerin devletin asli görevleri arasında olması Makbule Geçer.

-İfade özgürlüğünün kısıtlanmasının insan doğasına aykırı ve düşünme erdemiyle onurlandırılan insanın bundan muaf sayılması, yahut düşünce yüzünden suçlanmasının mümkün olmayacağı ifadesinin kabulü Makbule Geçer.

-Halkın devlet için değil, devletin halk için olduğu bir ülkede yaşama isteğine saygı duyan bir yönetim Makbule Geçer.

-Şeffaf ve transparan arasındaki farkı belirleyip istenilen şeffaf yönetim modelinin halkın yararına işletilmesi Makbule Geçer.

-Kaşıkla vermenin kepçeyle almak olduğu mantığını “Kaşık yok” şeklinde değiştirip, “Bol kepçe” dağıtımın halka kaydırılması Vallahi Makbule Geçer.

Bu Makbule Geçer’in içinde bulunduğu eylemlere bakarsak pek de hoş ve latif bir hanım aslında.

Kapıları aşındırıp dursa da yıllar boyunca adını kabul ettirmek belki de bundan sonrası için hasıl ola.


Sağlıkla ve mutlu kalın 02/01/2012

Gülay Mustafaoğlu


 

 
Toplam blog
: 247
: 709
Kayıt tarihi
: 11.03.09
 
 

Buradayım işte. Yaşamın tam içinde. Her anın benim olduğunu bilerek. Yaşamın sadece "Şimdi" olduğun..