Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Trafik
 

Mali Müşavirler, Kalkınma Ajansı ve park yeri sorunu

Mali Müşavirler, Kalkınma Ajansı ve park yeri sorunu
 

Aracınızı güvenle bırakacağınız özel bir yeriniz olmalı...


Toplumların öfkelerinin arttığı zamanlardayız. Savaşlar, buhranlar, afetler bu yüksek enerji dönemlerinin arkasında sıralanmış dünya tarihi boyunca... Bugün Euro krizinin altından kalkmaya çalışan Avrupa, yüzyıllardır hayalini kurduğu Altın Çağ için çok uluslu şirketleri besleyen Amerika şimdi nerede hata yaptığını bulmaya çalışıyor. Beslemekte oldukları karganın kendi gözlerini oyabileceğini hesap edemedilerse de halen bizim için reçete yazmaktalar: “Kalkınma Ajansları”.

Meşhur söz; hocanın dediğini yap, yaptığını yapma.

8 Şubat 2006 yılında 5449 sayılı kanun ile kurulan bu ajanslar AB Fonlarından yararlandırıcı aktörler olarak hayata geçirildi. Manisa’daki Zafer Kalkınma ajansı da bunlardan biri. Bizler DSE (Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü) ve SMMMO üyeleri olarak geçen hafta bu ajansın bir eğitimini aldık. Eğitimde beş proje grubu oluşturuldu ve her gruptan bir proje geliştirmeleri, eğitim sonunda da raporlamaları istendi. Gerçekten verimli bir çalışma oldu. Hem AB Proje döngüsü ve proje yazma konusunda olan bilgilerimi belgelemiş oldum hem de proje ekibimiz ile birlikte harika bir fikir geliştirdik. Ekibimizde yer alan Erkan Danişment, H. Taner Benli, Şaban Özkan, Özcan Kaya ve Mustafa Sezer’e katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunarım.

Eğitimin başladığı sabah hep birlikte çay içerken Taner bey “Seval hanım otopark sorununu köşenize taşır mısınız, biz çarşıda oturan mahalle sakinleri evimizin önünde aracımızdan iki parça eşya indiremiyoruz, ona keza esnaf da aynı durumda, hemen uzun bir kuyruk oluşuyor aracımızın arkasında...” diyerek konuyu gündeme getirdi. Ders başladığında eğitmenimiz İbrahim bey takım çalışması yapacağımızı ve bir konu seçip bu konuda beyin fırtınası yaparak işe başlamamız gerektiğini söyleyince hemen bu problemi analiz edebileceğimizi düşündük. Aramıza katılan diğer arkadaşların katkılarıyla kısa sürede güzel bir çalışma yapılmış oldu. Çözüm ile ilgili en somut öneri Erkan Danişment’ten geldi, diğer arkadaşların katkılarıyla gerçekçi bir çözüme dönüştü: “Asansörlü Otopark Sistemi”

Asansörlü Otopark Sistemi: AOS olarak isimlendirdiğimiz projede üstü açık alanlarda, yer altına yapılacak asansörlü sistemler ile araçların tek araçlık bir yere çoklu park yapabilmeleri söz konusu. KAOS’tan AOS’a sloganı ile markalaştırdığımız bu fikir umarız çözüm için bir tetikleyici olur.

DSE başkanı Prof.Dr. Süreyya SAKINÇ hocamıza, Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na ve eğitmenimiz İbrahim Coşkun beye tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Mikro düzeyde bir çalışma ile de olsa Mali Müşavirleri kalkınma ajansları ile bir araya getirmek makro hedefler için önemli bir aşamadır. Yaşanmakta olan küresel kriz, mali tabloların ekonominin en önemli göstergeleri olduğunu ve bunu ilk okuyacak kişilerin mali uzmanlar olması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu anlamda Mali Müşavirlerin kalkınmada kilit halkayı oluşturduklarını bile söylemek mümkündür. Dolayısıyla böyle bir eğitim sonrasında, kalkınma için ihtiyaç duyulan kilitlerin daha kolay açılması, eğitimi alan mali müşavir arkadaşların müşterilerini bu konuda teşvik etmeleri ile sağlanabilecektir.

Muhabbetle kalınız.

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..