- Kategori
- Yemek - Mutfak
Marmelatlı kurabiye

Bu kurabiyeyi yapmak sabır istiyor. Sonuçta harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Kurabiyeleri pişirdikten sonra dondurucu da saklayabilirsiniz. Aaaa misafiriniz mi geldi hemen dondurucudan çıkarın 1 saat beklettikten sonra servise hazır.
MALZEMELER:
1 paket margarin (yumuşatılmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı hamurun içine beyazı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hindistan cevizi (pastaların üzerine dökülecek)
Tırtıllı kalp şeklinde kalıp
MARMELATI İÇİN MALZEMELER:
2 adet elma
3 adet portakal
2 adet havuç
3 su bardağı şeker
MARMELATIN YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyalım ve dilimleyelim, portakalları yıkayıp kabukları ile beraber dilimleyelim. Havuçlarıda soyup hepsini beraber robota çekelim. Bu malzemeye şekeri de ilave ederek pişirelim. Marmelat kıvamına gelince ateşten alalım. Bu harcı kavanozlara koyup dondurucu da saklayabiliriz. Bu marmelattan yaklaşık 3-4 kere pasta yapılabilir.
KURABİYENİN YAPILIŞI:
Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, kabartma tozu bunların hepsini karıştırıp un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Sonra hamuru ikiye bölerek merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açalım. Tırtıllı kalp şeklindeki kalıbımızla hamurdan ne kadar kalp çıkartabilirsek çıkartalım. Sonra bir kalbi elimize alalım üzerine marmelat sürerek ikinci kalp hamurunu yapıştıralım (resim de görüldüğü gibi). Hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştirelim. Kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürelimve hindistan cevizi dökelim. 175 derece de pişirelim.
AFİYET OLSUN