Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '16

 
Kategori
Tarih
 

Marrano

Marrano
 

Elhamra kararnamesi


Tarih :2 Ağustos 1492

Yer: İspanya

300 bin yahudi ülkeden KOVULUYOR. Ortalık ana baba günü...Görüntü günümüz Suriye göçmenlerini hatırlatıyor bize. Elinde bavulu, çantası, yatak yorganı, çoluğu ,çocuğu neyi varsa artık. Kovuluyorlar yerlerinden yurtlarından oluyorlar. Kaçıyorlar... Kaldıkları her fazladan dakika, ölüme bir adım daha yaklaştırıyor onları.....

Uzaklara, bilinmeyene yelken açan bir gemi personeli, gerekli araç gereç, teçhizatıyla birlikte bir takım misafirleri ve MÜLTECİleri  de alıyor güvertesine, misafirler kamaralara. Mülteciler nerede kalırsa kalsın !!!

Gemi 3 Ağustos'ta yola koyuluyor,,,Yol uzun. Maceracı ! Kolomb’ un yanındaki beş kişi dikkat çekiyor.

Tercuman Lois De Torres;  operatör Marko; doktor Bernal ve Alonzo De La Calle ile beraber Gabriel Sanchez.

Gündelik işler haricinde sık sık bir araya gelip Maceracı ! Kolomb’a birşeyler anlatıyorlar, hesaplar çıkarıyorlar. İşin enteresanı bunların beşi de yahudi. Eeee mülteci de değiller, Ne işleri var bilinmeyen bu yolculukta acaba ? Kolomb maceracı, gönlünü hoş ediyor egosunu tatmin ediyor da bu adamlar neyin peşinde acaba ? Hepsi de mi maceraperest ? Neyin kafasını yaşıyorlar ? Onlar da mı kaçıyorlar ? Yoksa ailelerini geçindirmeye çalışan, her zorluğa göğüs geren adamlar mı?

Ve KARA GÖRÜNDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ !!!!

Sahile çıkan ilk adamlara bir göz atalım. Heyecanlılar. Yeni kıta, yeni umutlar....İçlerinde De Torres’ de var. Ne hikmetse KÜBA purolarını ! keşfediyor( Tütünün işinin atası diyorlar, hani çok severiz ya böyle adlar takmayı ). Kolomb hemen mektuplar yazıyor sponsorlarına. Ama önce Kraliçeye değil....EEE hani sponsor kraliçeydi ? Çil çil düka altınlarını vermişti Kolomb’a Bir gariplik var bu işte.

İsabel’in sarayında üç marrano ( İspanyolca deyim itibari ile ) varmış meğer...  Luis de Santagel ; Valencia’ lı, tüccar ve saray vergilerinin toplayıcısı, Gabriel Sanchez;  Santagel’ in akrabası, Kraliyet hazinedarı, Juan Cabrero; Bir nevi Kraliyet özel kalemi ya da mabeyincisi.

İsabella out kripto’lar in.

Peki Kolomb’ a ne oldu? O da out. Yanında götürdüğü doktor Bernal sayesinde hooop zindanaaaaa...

Ulaan ne ballıyız ya, yine dört ayak üstüne mi düştük ne !!!  Demişler, diyorlar, derler, diyecekler...

Ne mi anladık ?   Hiiiç !!!

 
Toplam blog
: 33
: 905
Kayıt tarihi
: 18.02.16
 
 

Güncel, analizler, komplo teorileri, tarih, siyaset, magazin, kısa notlar, hikayeler, eleştiriler..