Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
Dünya
 

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta ne olacak?

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta ne olacak?
 

Dünya monotonluktan sıkıldı da aksiyon mu arıyor?


Derler ki, Mayalılar, binlerce yıllık dönemlerden oluşan detaylı takvim sistemlerinin bitimi olan 21 Aralık 2012 tarihinin uzun bir çağın sonuna işaret ettiğine inanmaktadırlar. Maya takvimine göre dünya 1 milyon 872 bin günde bir yeni bir çağa geçmektedir ve 21 Aralık 2012 tam da bu çağın dönüşüm tarihi imiş.

Güya, Meksika'nın en yüksek Antik Maya medeniyetine ait Coba Piramitleri arasında ikinci en yüksek piramit olan Nohoch Mul yakınında bir taş yapıt bulunmuş ve bu taş yapıt M.Ö. 11 Ağustos 3114'te başlayan bir çağın 21 Aralık 2012'de biteceğini ifade ediyormuş.

Buradan hareketle Tibet’li rahipleri de kaynak göstererek geliştirilip, internette dolaşan korku senaryoları akıl alır gibi değil. Dünyaya başka bir gezegenin ya da göktaşının çarpacağından tutun, dünyanın sonunun geleceği ya da uzun süre güneş doğmayacağı, erzak depolanması gerektiği öngörüleri, düş senaryoları üretiliyor. Deniliyor ki, “Güneş doğmayacak ama endişe etmeyin, 3 ay sürecek ve Şubat ayından itibaren her şey normale dönecek.” Yahu böyle bir durumda nasıl endişe edilmez?

Bu durum sadece az gelişmiş ülkelere özgü de değil. ABD ve Avrupa ülkelerinde de endişe yaşayanlar fazlaymış. Derler ki, İzmir’in “Şirince” beldesi, yaşanacak Nuh Tufanı benzeri küçük kıyametten etkilenmeyecek birkaç yerden biriymiş ve Şirince’de şimdiden her yer rezerve edilmiş, fiyatlar astronomik ölçülere ulaşmış. Millet aklını peynir ekmekle mi yedi ne?

NASA açıklama gereği duymuş ki, böyle bir şey yok. Bu tarihte olağanüstü bir gelişme beklenmiyor, Şayet bir gezegen ya da göktaşı çarpacak olsa, önce yaklaşırdı ve bu çok önceden tespit edilirdi. Ama dinleyen kim?

Konuyu astroloji ve dinbilimle bağdaştıranlar da var. 21 Aralık’ta dünyada balık çağı bitip de “Kova çağı” başlayacakmış. Ben bu yaşıma geldim, dünyada Uzay çağının, Bilgi Çağı’nın başladığını duydum da Balık çağında olduğumuzu bu vesile ile öğrendim. İyi ki yumurtlamış Mayalar. Yoksa cahil kalacaktık.

“Deccaliyet çağının bittiğini ve Mehdiyet çağının başladığı şeklinde olayı İslamiyetleştirenler de var. Ayet bile bulmuşlar.  Yusuf Suresi’nde Hz. Yusuf’u kuyudan çıkartmak için bir kovanın sarkıtıldığından bahsedilip, orada bir çocuk bulurlarmış. İşte bu Hz. Mehdi’ imiş. “İlk önce onu anlamayıp, sıradan birisi zannettiler.ben Hz. Yusuf’um, bu da kardeşim” diyormuş ve işte onlar Hz.Mehdi ile Hz.İsa oluyormuş. Ne alaka ise buradan bu sonuç nasıl çıkıyor ise..

Mehdiyet dönemi başlayıp bolluk ve bereket gelecek imiş, Deccal kim ise o alt edilecekmiş falan, filan. Artı Hz. İsa da teşrif edecek, ver elini güzel bir dünya.. Ama “birden olmazsa” diye olsa gerek açık kapı da bırakılıyor, uzun zamana yayılacakmış gerçekleşmeler.

Ben de buradan ileri sürüyorum ki, 21 Aralık 2012 yeni bir Milat değil ve korkulan ya da özlenen hiçbir şey olmayacak. Sıradan bir gün olmaktan alıkoyan tek farkı, yılın en uzun gece ve en kısa gündüzünün oluşması.. Üç ay karanlık olacak diye mum ya da makarna stoklamaya hiç gerek yok. Bu haberleri pazarlama sorunu olan firmalar mı çıkarıyor ne?

Bir kere Mayalar da kimler. TV’de bir kanal halka sordu, “ekmek yapmakta kullanılır” diyorlar. Kutsanacak, kehanetine itibar edilecek ne yanı var Mayaların? Meksika’da ve Orta Amerika’ya kadar uzanan bölgede ilk çağ uygarlığı yaşamış bir halk ama çağımıza etki edebilecek öngörü sahibi nasıl olabilirler. Bir kere tek tanrıyı bile bulmuş değiller. Çok iyi biliyorlarsa onu bilselerdi. Kaldı ki, bilinen en büyük kahin Notrdamus bile 21 Aralık öngörüsünde bulunmuş değil.

Pek büyük bir savaş yok, şenlik de yok ve dünya monotonluktan sıkıldı da çeşni arıyor galiba. Bunu fark eden gündem yapıcılar da bu ihtiyaca yanıt veriyor olsalar gerek.Kimileri de 5 Cumartesi, 5 Pazarı var diye Aralık ayından bir şeyler medet umuyorlar. Ne Aralık ayı için ne de 21 Aralık için kovuşturmaya yer yoktur. Denemesi kaçınılmaz. İspatı için kısmetse 22 Aralık’ta görüşürüz. Bilime uymayan doğaüstü şeylerde artış var.

 

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..