Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Maya tutmak üzere

Maya tutmak üzere
 

Yıllardır Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimini izlerken, kültürel yapısının içine de ettirenler ve edenler, Orta Doğu’nun en kuvvetli devleti olduğu bir sırada yazmış oldukları senaryonun oynanmakta olduğundan çok mutlu olmalılar.

İsrail’in yazdığı senaryoda baş rolü oynayan Amerika, dünya kamu oyunda sanki hırsı petrolmüş imajını yarattıktan sonra, şayet biz itidalli davranmazsak, yakında esas ulaşmak istediğinin BORAKS MADENİ olduğunu istemese de dünya kamu oyuna yansıtacaktır.

Musul-Kerkük, tıpkı 12 Adalar gibi İnönü zamanında gözden çıkarılmış olup, zaten Saddam ve ondan sonra da Barzani aşireti ve yandaşları tarafından orada yaşayan Türkmenler katledilmişler, kalanlar da gönüllü göçe zorlanmışlardır.

Türk ve Kürtlerin kanı dökülürken, İsrail ve Amerika iştahla sırıtmakta, her damla kan iştahlarını daha da kabartmaktadır.

Barzani ve Talabani aşiretleri piyon olmakta devam eder ve bir Kürdistan Devleti kurarlarsa aşiretleri arasında iktidar kavgası olacağını, bu kavgaya diğer Kürt aşiretlerinin de katılacağını sanırım bilmiyorlar.

Zamanında Musul ve Kerkük’le oradaki Türkmenlerin haklarına sahip çıkmayan zamanın hükümetleri, Türkiye üzerine yazılan senaryonun sahnelenmesine kolaylık sağlamışlardır.

Şimdi, Türkiye’de iktidar olan hükümeti yıpratma bahasına milleti galeyana getiren ana muhalefet partisi, petrole yanan kibritle yaklaşmaktadır. İktidar olabilme, ya da iktidara istenileni oturtabilme bahasına dünyada çok kanlar dökülmüş, dinler bile bu yüzden mezheplere ayrılmıştır. Müslümanların Sünnî-Alevî olarak ayrılıp, uzun yıllar birbirine düşmen bir inançtaymış gibi tavır takınmalarına sebep, İslamiyet’i iyi öğrenen bir Yahudi’nin hazırlayıp, afyonla beyinlerini uyuşturduğu Müslümanlara da bu senaryoyu oynatmasından başka bir şey değildir.

Talabani ve Barzani, uzun zamandır bu senaryoda rol almışlardır, alacaklardır ve halkım dedikleri insanları felakete sürüklemektedirler. Kuzey Irak’ta haklarını çoktan kaybeden Türkiye, bu senaryoda rol almaktan kaçınmazsa senaryo gerçeğe dönüşecek, Yahudiler’in çaldığı maya yoğurt olacaktır.

Başta iktidar partisi olmak üzere, muhalefet partileri ve ordumuzun akl-ı selimi elden bırakmaması gerekmektedir. Bunun için de, Irak’ın değil, kendi toprak bütünlüğünün korunması, halkları arasında bir husumetin doğmaması üzerine çalışmalıdır.

Amerika'nın seçilecek olan yeni başkanıyla birlikte oynanan oyunların hız ivmesinin yükseleceği de ihtimaller arasındadır.

Ümmetçi geçinenlerin kulakları çınlasın da akıllarını bir daha devşirsinler...

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..