- Kategori
- Gezi - Tatil
Mayolar, "cesur ve iddialı" geliyor

Yaza çoktan girmemiz lazımdı, ama, Haziran boyunca yağmurla çamurlarla tökezleniverdik. Şükür Temmuza giriyoruz.. Güneşin en sıkı fıkı dostu olmağa hazırız. Denizin de, kumsalın da. cacığını çıkaracağız. Yakacak güneş. Artık plajlara taşınacağız. Yetti gari bunca ıslandığımız . Di mi ?
“Deniz mevsimi”, karpuz kabuğunun suya düşmesiyle başlardı. Mevsimler değişti. Eskidendi o. Hele bir de o karpuz İran’dan geldi geleli, İlkbaharların başından beri karpuzun kabuğunu sokaklarda görür olduk.
Plaj denilince, aklıma bikini gelir benim. Ya sizin? Plajdan önce İzmir’deki modacılara, tasarımcılara uğrayıp, fikir aldım. “2017 nin mayo ve bikini trendlerı nasıl olacak?”

CESUR VE İDDİALI
Moda tasarımcıları ve tutkulu çevreleri sizler için dolaştık, konuştuk. Bir kere, müştereken hemfikir oldukları konu şu: “ Her kadına mayo, bikini yakışır. İsterse dünya devi Vıctoria’s Secret’in bikini albümündeki mayoyu, giyse bile bir normal kadın, onu üzerinde taşır. Ama, vücut önemli. Taşırken sırıtmaması lazım. İşin sırrı, “estetik” olma durumu anlayacağınız.
Kadınlar, V. Secret’in mayo reklamlarına bakıp orada gördükleri kadınlar için: “ Bunlar kadınsa, biz neyiz?!” diyebiliyorlarsa, vücut da müsaitse, problem yoktur. “o mayo” benimsenmiştir.
Bir de: Victoria’s Secret’ yıldızları, “çuval giyseler, üzerlerine yakıştırıyorlar. Sanki bu dünyaya ait değiller” diye düşünen bir kadın, daha baştan kaybetmiştir.
Ve bu estetik, bikinileri kılıktan kılığa sokmuş. Şöyle sıralanıyor bunlar: “İpkili, ipkisiz bikiniler, yokini’ler, askılısı, Minimizerlisi, Strableslisi, bustiyerlisi, vücudu şekillendireni.”
Geçen yıllarda da dolaşıp fikir almışız “mayolarda çiçeklere kelebeklere doyacak motif olarak. Rengarenk plaj kıyafetleri esecek bir rüzgar gibi. Plajlarımız gülecek, plajlarımız! “ demişiz. Ve de eklemişiz: “Bir bikini, bir yokini, bir ipkini tusunami’si esecek plajlarımızda. Olan gözlere olacak. Başka bir şey olmayacak. Gözlük camları birer numara fark edecek. Hiç kullanmayanlar ise gözlük sahibi olacaklar durduk yerde!” İyi mi? İyi değil ama n’aparsın, hal ve gidişin coğrafya’sı, bunu gösteriyor. “ Tanga’lar kafa göz yaracak.” da demişiz. Bu son cümleye gelince, gülümsedim…

Sahi, “Tanga’lar, bikiniler nasıl kafa göz yararmış, demezler mi adama? Haliyle, bakmasını bilenlerin için tabii ki. Yoksa, “öküz de trene bakar, “ bilirsiniz.
Tasarımcılar, modistler, kumaşçılar, mankenler el ele vermişler bu güzellikleri yaratmışlar, salıvermişler ortalığa. Alan razı, satan da razı. Bizlere de bakmak ve giymek düşüyor tabi
Bu yıl da İranlıları göreceğiz plajlarda. Hep çok yıldızlı otelleri tercih ediyorlar. Afişe olmamak için. Tesettürlerini otel odalarındaki valizlerinde bırakıyorlar. Ver elini plajlar. Bikininin en alasından. Ver elini baramerikan. İçkilerin en hasından. Dibinden sıkılarak armutvari şekil alan “sıkma başlar,” dönüş yolculuğunda sahneye konacak. Şimdi bir hürriyetin daniskasını estirecekler yine de plajlarda.
Nerden geldi bunlar aklımıza? Bu yıl İranlılar yine gelecek. İpkinili bir İranlı, resim vermeyecek ama, arkadan çekime razı olacak. Bu da bizim işimize gelmeyecek. Biz amirlerimizden ‘Üle görmedik’ Haber aldıklarında, ne demezler sonra bize?
Bu yıl Ruslardan büyük bir talep var sahillerimize. Ucuz buluyorlar Türkiye’yi. Plajlarda en cesurları onlar. Sonra da Almanlar geliyor. Bu yıl da altı kaval, üstü Şişhane usulü mayolar da göreceğiz. Mesela altı var, üstü yok.Yani YOKİNİ, Üstü var, altı da iplerle tutturulmuş olanı İPKİNİ. Altı da yok, üstü de yok: Süper yokini. Yalnız bu hal, mayo sınıfına girmez. Ha, bir de ‘Tanga’ var ya, sahi unuttuk.
Bu yıl ‘Mayokini’ de göreceğiz Modası devam edecekmiş. Vücuduna güvenenler giyecek tabi. Önden bikini, arkadan mayo görünümlü oluyor bunlar. Önden alt ve üst, kalın bir şeritle birleştiriliyor.
Modistler, mayo tasarımcıları kumaş seçiminde titiz. Sarkma ve solma’nın çarelerini arıyorlar kalite seçimlerinde.
Velhasıl, kendini farklı hissettirmek isteyen hanımlar ‘Mayo başı’ yapacak bu yaz. İnce ipli üçgen bikini modeller, turkuaz mavilerden, ateşli kırmızılara, bronz tenlere uygun kahve tonlar hakim olacak yine de. Kısacası özgün, cesur, iddialı ürün yelpazesi içinde geliyor bu yıl mayolar.
Ört ki, ölem !

BU SEZON, MAYOLARIN RENGİNDE KREM TON, HAKİM OLACAK.


PARÇALI BİKİNİLERDE DE KREM RENGİ ÖN PLANDA

EVVELKİ YIL ANTALYA'DAKİ PODYUMLARDA BOY GÖSTEREK VICTORİA'S SECRET' İN BAŞ MELEĞİ MİRANDA KEER, ÇİÇEKLİ MAYOLARI TERCİH ETMİŞTİ.


ZARİF BVİR BİKİNİ


"İPKİNİ" DİYORLAR YANDAN BAĞLI BİKİNİLER İÇİN.

BİKİNİLERDE ARAYA KARIŞTIRILAN BEBEK MAVİSİ PEMBESİ DE GÖZDE BİKİNİLERDEN.

BU SEZON, ALT ÜST RENK FARKLILIKLARINI ÇOKCA GÖRECEĞİZ.











BU RESMİ, KUŞADASINDA BİR OTELDE ÇEKTİK. YIL 1960. GÜNÜMÜZDEKİ MAYOLARA BENZEMİYOR PEK, DEĞİL Mİ?

