Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Blog
 

MB' da bir yaprak dökümü

MB' da bir yaprak dökümü
 

Neler oluyor? Herkes nereye gidiyor böyle? Her geçen gün yeni insanlar aramıza katılıyorken, tam da "Blog Ailemiz genişliyor" diye içimizden geçirirken; artık fireler vermeye de başladık. Son günlerde duyduklarıma ve diğer blog yazılarında okuduklarıma göre; blog yazarlarımızdan Pirmete ve Aydın Sevinç Bey'ler artık düşünce ve birikimlerini Milliyet Blog platformunda bizlerle paylaşamayacaklarmış.

Muhakkak ikisinin de bu kararı almasında, kendilerince geçerli sebepleri vardır. Ve ne olursa olsun; blog yazarlığını bırakma kararlarını anlayışla karşılamalı ve saygı göstermeliyiz diye düşünüyorum.

Ama onlar yokken, bu sayfalardaki yazıların arasında bir kalitenin eksikliği de mutlaka hissedilecektir. Bu sakın; "diğer blog yazarlarının yazılarında eş değerde bir kalitesizlik sözkonusu" diye yanlış anlaşılmasın. Herkes bu sayfalarda elinden geldiğince ve aklına düştükçe çok güzel konulara değinip, yazılar yazıyor. Her birimiz, bu sayfanın birer kalite emsalleriyiz sonuçta.

Ama bundan böyle her gün bilgisayarda Milliyet Blog sayfasını açtığında; bir dostu artık okuyamayacağını bilmek daha da hüzünlendiriyor insanı.

Yazma tutkusuna dair, hepimizin anlatacağı bir hikayesi mutlaka vardır. Hepimiz bir şekilde kapılmışızdır kelimelerin sihrine. Sonra da Milliyet Blog'la birlikte başlayan blog yazarlığı maceralarımız...

İnternet ortamında daha başka blog siteleri de olduğu halde; hepimiz duygu, düşünce ve birikimlerimizi Milliyet Blog platformunda paylaşmayı tercih ettik. Çünkü Milliyet Blog, şüphesiz diğer blog sitelerinden çok daha yüksek bir kaliteye sahipti. Diğer blog sitelerinde herkes, konular ve olaylar hakkındaki görüş ve düşüncelerini özgürce dile getirebiliyorken, Milliyet Blog platformunda şu anda yazılarını yazmakta olan üye blog yazarları olduğu kadar; bir de Milliyet Blog'a üyelik için daha önceleri başvuruda bulunduğu halde, çeşitli nedenlerle başvuruları kabul edilmeyip; bu platformda düşünce ve birikimlerini paylaşma fırsatını bulamayan insanlar da mevcut.

Yâni biz Milliyet Blog Yazarları olarak, bir anlamda seçilmiş insanlarız. Bir düşünsenize; 5032 tane blog yazarlığı için yapılan başvurunun arasından sadece 1032 kişinin başvuruları kabul ediliyor. Blog yazarlığı, her ne kadar bir hobi olsa ve gelir getirmese bile; yine de ciddiyet isteyen bir uğraş olmalı diye düşünüyorum.

Pirmete ve Aydın Sevinç Bey'ler, yazılarına bir süreliğine ara versinler ve şöyle birkaç gün kafalarını iyice dinlesinler. Nasıl olsa üyelikleri halen devam ediyor ve istedikleri zaman Milliyet Blog'un kapıları, onlara ardına kadar açık.

Ama geri dönmezlerse de; kalan sağlar bizimdir...

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..