Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Blog
 

MB içinde gruplar kurmak.

MB içinde gruplar kurmak.
 

Milliyet Blog sloganlarından bir tanesi de " Aklınıza gelenleri paylaşın " olduğu için ben de buna uydum ve aklıma gelen bir fikri sizinle paylaşmak istedim. 

Aklıma gelen fikir " MİLLİYET BLOG İÇİNDE GRUPLAR KURMAK ". 

Hemen akla gelen gruplaşma yani bloğu parçalara ayırmak değil. Bilakis bloğu birleştirici bir unsur. Yani Demokrasi. Sanki bir çelişki var gibi görünüyor ama değil. Demokrasi en basit ifadeyle " halkın halk için idaresi" değil midir? Demokrasi çoğulcu toplumu amaç edinmemiş midir? Sivil Toplumlar olmasa Demokrasi olur mu? 

MB bir sanal toplum değil midir? Bir de iktidar KASTIMIZ var : EDİTORYAMIZ. O halde bizim DEMOKRATİK bir ortamda yazı yazmamız için yani aynı hedefe doğru hareket etmemiz için GRUPLAŞMAMIZ lazım. 

Ülkemizin siyaset dünyasında Demokrasi demek muhalefet yapmak diye algılanır. Oysa bakın Demokrasinin Beşiği olan İngiltere'ye , bölgesel ingiliz milletvekilleri , bölgelerinin herhangi bir sorununun çözümlenmesi için bir araya gelirler ve aynı yönde oy kullanarak o bölgenin sorunlarını çözerler. 

Yani Gruplaşma demek, aynı amaca yönelik düşünceleri çarpışması değil, aynı fikirlerin bir araya getirilmesi, konsensüsün ve yeni fikirlerin işbirliği demektir. 

Yani her ilkenin uygulandığı alan başkadır. Bir ülkeyi etnik gruplara ayırmak başkadır, bu ülkeyi parçalar. Ama bir ülkede Sivil Toplum Örgütleri kurmak ise o ülkeyi birleştirmek, güçlendirmek ve demokasiyi kurmak demektir. 

Bu nedenlerle Milliyet Blog içinde gruplar kurmak hem demokratik olmak, hem de Bloğumuzun daha etkin kılmak için en önemli adımlardan biri olacaktır. 

Bir diğer husus ta , yazarları bütün Türkiye sathına yayılmış olmasıdır. Özellikle İstanbul'da tek bir grup olması ve toplantıların yapılması zamanla çok zorluklara neden olacaktır. İstanbul trafiği ve toplanılacak yerlerin salon kısıtlılığı toplanmayı zorlaştırmaktadır. 

MB içinde hangi grupların ilk planda kurulmasının yararlı olacağı gözönüne alınarak aşağıdaki sıralama (bir fikir, bir taslak olarak) yapılmıştır. 

1) MB Sinerji Grubu 

2) Kadıköy Grubu 

3) Levent Grubu 

4) İzmir Grubu 

5) Ankara Grubu 

6)Antalya Grubu 

gibi. 

Bunlar benim fikrim ve tasarladığım bir gelişme. Kimseyi yönlendirmek, kayıt altına almak amacım yoktur. Daha başarılı olabilmek, güçlenmek için bir düşüncedir. Paylaşmak istedim. Olgunlukla tartışmak istedim. Maksadım gergin bir ortam yaratmak değildir. Hep söylemek istediğim şey " Bir elin nesi var, iki elin sesi var". Zaten bizim bloğun temel sloganı " Sesimizi Duyurmak " değil midir? 

Yeni fikirler dünyanız olsun! 

Not : MB Sinerji Grubu Toplantı 

Tarihi : 9 Nisan 2011 

Yer : Bakırköy Öğretmenevi (Ataköy 4. Kısım Çarşısı Karşısı) 

Saat : 14.00- 16.30 

Gündem : MB Haftasonu Eki Nasıl yayına çıkabilir? 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..