- Kategori
- Blog
MB Paradoksu

Zihinler bulanık
Milliyet Blogda yazı yazanların ortak iki prensibinin olduğunu zannediyorum.
1) MB'nin değerini ve kalitesini (güven, inanılırlık, ilkeli, etik ) arttırmak.
2) Adalet duygusu.
Bu iki ilkeyi belirttikten sonra, üzerinde durmak istediğim esas konuya geçmek istiyorum.
İlk önce kendimle ilgili hususu belirteyim.MB Bloggerları olarak organize hareket edelim ve MB'nin etkinliğini arttıralım düşüncesiyle bir çok yazı yazmam üzerine akla hayale gelmez ağır tenkitler aldım.
Daha sonra bir bayan yazarımız , Blog Yazmak üzerine mükemmel bie yazı dizisi kaleme aldı, hakarete varan reaksiyonlar gördü.
Bir başka bayan yazarımız MB'nin bir aile olduğunu belirterek dostluk, sağduyu, hoşgörülü olmayı önerdi, alaycı ifadelere, yorumlara maruz kaldı.
Akademik kariyere sahip bir yazarımız, blog ve gazetecilik ilişkisi konusunda üstadça kaleme alınmış bir blog yayınladı, hakarete varan sözlerle karşılaştı.
Velhasıl ilk kelimesinden son kelimesine kadar Milliyet Bloğun kalitesini ve etkinliğini arttırmak amacıyla yazılan bu yazılar, aşağı yukarı aynı kişiler tarafından Ti'ye alındı, hakarete uğradı, bloglar yazıldı, şiirler yazıldı. Ama dediğim gibi " aşağı yukarı hep aynı kişiler " yaptılar bu olumsuz alaycı, hakarete varan tenkitleri.
Şimdi bakıyorum, bir haftadan fazladır Burçak Yazıcı adlı genç kızımızın ( genç olup olmadığı konusunda tartışma var) yazıları Blog içinde tartışılıyor ve ortalık toz duman.
Bir taraf , yazıları yazanın genç olmadığını ve aldatıldıklarını, diğer tarafta olayın bu yanını gözönüne almadan genç bayana destek veriyor ve yazılarına karşı çıkanlara da - bir kısmı - hakarete varan yorumlarda bulunuyor.
Burçak'ın yazılarının çakma kişilik altında yazıldığını belirten yazarların, ortak amaçları, Milliyet Blogun değerini düşürmemek ve blog üyelerinin kandırılmaması yani hakkaniyet kurallarına, adalete, doğruluğa uygun davranmak. Sahte davranışlarla prim vermemek.
Burçak'ın yanında yer alanlar ise, sahte bir davranış olup olmadığını düşünmüyorlar, bu olayın, böyle sahte yazıların, zaman içinde Milliyet Blogun değerini düşüreceğini göz önüne almıyorlar ve doğruluğu tereddütlü bir duruma prim veriyorlar. (Şüphe aydınlığa koşmaktır demiş Tevfik Fikret.)
İşte PARADOKS bu noktada kendini gösteriyor.
Bir kısım yazarlar, "Milliyet Blogun güvenilirliğini, değerini, etkinliğini ve popülaritesini muhafaza etmek ve ellerinden geldiği kadar bu özelliklerini arttırmak isterken", bir diğer grup bunun tam aksini yaparak "MB'yi istemeden aşağıya çekecek davranışların destekçesi " oluyor.
Hani hak, adalet, MB'ye önem vermek. Nerede?
Masumane yazılara hakaret et, seni kandırma ihtimali ortaya çıkmış yazılara ve yazarına destek ver.
Düşünenlere sormak isterim. Meydan sizin.