Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir / 19.Bölüm, Yaman’ın ölümüne takibi!

Medcezir / 19.Bölüm, Yaman’ın ölümüne takibi!
 

Star Tv.in süper dizisi “Medcezir” in 19.bölümünün finali “Hızlı ve Öfkeli” filmini aratmadı. Rally gibi araba yarışı seyrettik. Kaptan pilotlar Hale ve Yaman’dı. Öyle bir kaçıp, kovalama yarışı izledik ki, heyecandan izleyicinin ağzı kurudu. Yaman – Mira ve Orkun – Hale arasında çığlık çığlığa yapılan cep telefon konuşmaları tansiyonu bir kat daha arttırdı. Yaman, Hale’nin kullandığı arabayı durdurarak, olabilecek bir kazayı önledi, Mira’yı her şeye rağmen çok sevdiğini kanıtladı. Hıçkırarak ağlayan Mira’yı sarılarak, göğsüne bastırdı. “Tamam, Prenses geçti, tamam, bi şey yok” dedi. Mira’nın yanağından öperek, sakinleştirmeye çalıştı. Çağatay Ulusoy, bu sahnelerde rol yapmadı, sanki olay gerçekmiş gibi yaşadı ve de izleyiciye yaşattı. Serenay Sarıkaya’nın da panik halleri, hıçkırıkları, Yaman’ın üstüne yığılması takdire şayandı.

19.bölüm reytinglerinde AB’de her zamanki gibi 1.ci (10,37), Total’de 2.ci (8,62) olmuştur. Şimdi bu bölümde geçenleri kısaca özetleyelim.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman’ın, Mithat Civanoğlu’nun mezarını saygı ziyaretinde Orkun ve özel şöförü Hasan, Yaman’a adeta gözdağı verdiler.

Faruk Bey yeni evine taşındı. Mira, Eylül ve Mert yerleşmesini yardım ettiler. Faruk Bey, hastaneden Ayşe’yi de eve getirdi.

Yaman, Selim Bey ile öğle yemeğinde buluşup konuştu. Orkun’un kendisiyle uğraşacağını, ama o herif yüzünden ben ne sizden, ne de okuldan vazgeçmem dedi. “Mert’in abisi olmaktan da, sizin oğlunuz olmaktan da vazgeçmek istemiyorum”  sözleri çok anlamlıydı. Baba oğul gibi dertleşip, güzel bir öğle yemeği yediler. Selim Bey, Yaman’ın sırtını vurarak, “akşama görüşürüz oğlum” sözleri de çok içtendi.

Asım Beyin bürosunda yapılan toplantıda Ender Hanım, Orta Doğu projesini eski ortaklarını ikna ederek aynen devam kararını Asım Şekip Kaya çok memnun oldu.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman okulda mert’ten Ayşe’nin Faruk Beyin evine yerleşmesini öğrenir, kütüphaneye Mira’nın yanına gider, o kızı eve almayacaktınız diyerek sorgular. “Senden rica ediyorum benim için bir şey yapma” der ve gider. Mira çok üzülür, arkasından hüzünlü gözlerle bakar.

Mithat Beyin kasası açılır, çıkan kutudaki erkek saati ve içinde bir not “Seni Seviyorum Aşkım, A” notu Orkun’u kuşkulandırır. Daha sonra saatçiye gider bir şey öğrenemez. Adamı Hasan saati satan adamı tabanca ile tehdit eder, saati satın alanın adını öğrenir. Hale’nin annesi Aynur Hanım almıştır. Orkun böylece babasının sevilisi Aynur Hanım olduğunu öğrenir. Bu olay nedeniyle Hale ile konuşur ve terk eder. Bu sırrı Hale’ye söylemez. Hale kendisini Mira yüzünden terk ettiğini zannetmektedir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Okulda Eylül’ün eski erkek arkadaşı Buğra ile karşılaşırlar. Eylül, Mert ile tanıştırmaz, Mert bu nedenle Eylül’e çok bozulur.  Eylül, Yaman’ın Mira’ya yılbaşı hediyesi ne aldığını şantajla bir bileklik aldığını öğrenir. Ama bu bölümde henüz yılbaşı hediyesini vermedi. Eylül, Mert’e dördümüz dağa gidelim teklifi yapar.

Yaman, sitenin spor salonda çalışmak üzere işe başvurur. O sırada Mira da orada spora gelmişti. Yaman ile karşılaşırlar, eve Mira’nın arabası ile giderler. Oturup bir yerde çay içip, konuşmak isterler. Ayşe’den, Mira’nın anne-babasından, birbirlerini yanlış anlamalarından konuşurlar. Orkun telefon açar, Yaman sıkıntısını belli eder, hesabı ister. Kalkarlar, Yaman nalbura uğrayacağını söyler, Mira yalnız gider.

Yaman, Ayşe’nin kaldığı Faruk beyin evine uğrar, görüşürler, huzursuz olduğunu belirtir, iyileşene kadar kalabileceğini söyler.

Suda Hanım kızları ile Orkun’ lara giderler. Mira Orkun ile dertleşir. O sırada Hasan telefon açar ve babasının sevgilisinin Hale’nin annesi Aylin Hanım olduğu söyler. Beren de duyar, annesine söyler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman ile Mert okula motor ile giderler. Mira kardeşi ile sonra çıkar, o da okula gider. Mert, Yaman’a dağa gitme fikrini söyler, Mira, Eylül hep beraber gitmeye ikna etmeye çalışır. Yaman, Mert’in saçlarını karıştırır, şakalaşırlar. O sıra annesi gelmiştir, Hasan’dan ayrılacağını Yaman’a söyler. Oğlunun yanaklarından öper.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Hale, Orkun’u arar, bulamayınca mesaj bırakır. Dün akşam miralar sizdeymiş, seninle konuşmak istiyorum .

Mira ile Yaman sınıf kapısında karşılaşırlar. Mira, sen dağ gezisine gelmiyor musun diye sorar, Yaman ben bugün işe başlıyorum, nasıl geleyim daha ilk günüm der. Mira, aksiliği üstündedir, çalışmıyor olsan da gelmezdin der. Yaman, sen bu sabah huysuz musun? Diye sorar.  Mira, sen bana her saat öylesin. İki sevgilinin terslikleri devam ediyor.

Faruk Bey ile Sedef sahilde bir işyeri satın alırlar. Ender Hanım, restorasyon projelerine yardım eder. Herhalde kafeterya veya lokanta gibi bir yer olacak.

Orkun ile Hale konuşurlar, Hale, ben biliyorum sen Mira’ya aşıksın. Orkun  aramızda her şey bitti, der. Hale okula gider.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Mira’yı konuşmak için çağırır, her şeyi biliyorum, Orkun’la görüştüm der. Arabaya bindirir, hızla uzaklaşır. Yaman, başka bir arabanın anahtarını ister ve onları takip eder. Hale çılgınca araba kullanır, Mira, ne yapıyorsun diyerek, çığlık çığlığa bağırır. Kovalamaca devam eder, girilmez bir yola girerler. Yaman, telefon ile Mira ile konuşur, talimatlar yağdırır. Yaman, Hale’nin arabasının önüne geçerek durdurur ve arabadan inerler, 19. bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Ay Yapım’ın bu güzel dizisinin sonlarında heyecan kasırgası esti. Bu bölümde de Yaman- Mira arası gergin geçti. Bu kaçıma biraz onları yaklaştırmış olabilir. Bundan sonra olacakları Ece Yörenç’ in kaleminden izlemeye devam edeceğiz. Son iki bölümde sanki yardımcı karakterlerin olayları dizide biraz fazlaca işlendi. Halbuki, izleyici daha çok Yaman-Mira arasında geçecek olaylarla ilgilenmektedir. Ece Hanıma dip not olarak bildirilir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten Medcezir Twitter sayfasından alınmıştır.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..