Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Medeniyet yolunda

Medeniyet  yolunda

SEVGİLİ OKURLARIM; Medeniyet insanlığın ilerlemesi üzerine kurulu bir sistemdir. Bir yönüyle bir insan toplumunun gelişmeye, ilerlemeye ve bulunduğu bir iyi aşamadan daha üst iyi bir aşamaya geçişiyle ilgili üst başlıkta yer alan kavramdır

DOLAYISIYLA Bir toplumu meydana getiren tüm unsurları  maddi manevi varlıkları, düşünceleri, bilimi, sanatı, teknolojisi, gelenek ve göreneklerinin toplamıdır medeniyet.

MEDENİ BİR TOPLUMUN olması içinse insanların uyum içinde yaşamaları birbirlerine destek olmalı gereklidir. Bu bağlamda Medeniyet düşüncesi en başta gelen toplumsal birliktelik için önemli bir bakış açısıdır.

MEDENİ OLMAYAN TOPLUMLARDA ise, insanlar için yaşam şartları olumlu olmadığı gibi zorludur. Çünkü medeniyetin olmadığı bir toplumda insanlarda huzur ve insan ilişkilerinde anlaşma ve dayanışma olmayacak bunun yerine kargaşa ve mutsuzluk hakim olacaktır.

MEDENİYET YOLUNDA yürüyeninsanlar sosyal açıdan da ileride olurlar. Nitekim medeniyet demek gelişmişlik, medeniyet demek çağı yakalamak hep yeniyi öğrenmek demek olur.

TOPLUMSAL YAŞAMDA İNSANLAR çeşitli faaliyetlere spor, edebiyat, eğitim, sanat, eğlence vesaire katılarak birbirleriyle sosyalleşiyorlar ve insani olarak ta gelişiyorlar. Bu olumlu durum toplum içi birlikteliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın artması ile insan gelişmesini ve toplumsal ilerlemeyi sağlıyor. Böylelikle medeni toplumlar ortaya çıkıyor.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..