Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Aile
 

Medeniyete ayak uydurmak

Çok şükür medeni devletlerin içinde yer almaya başladık. Yaşantımızla, Eğelence dünyamızla, giyimimizle vs.

Son zamanlarda o kadar akıl almakdık konularda medeni olmuşuz ki hatta medeniyim diyen ülkeleri bile sollamışız. Yarınlarımız umut dolu diyebilmemiz lazım ama diyemiyorum maalesef. Çünkü gerçek medeniyet olan ilim ve fen, sanayi vb. konularda değil ıvır zıvır konularda medeniyeti ilerletmişiz. Her halimiz çok değişti. Eskiden kalma ne varsa medeniyet adına terk ettik. Bunlardan en önemlilerinden bir de aile.

Aile birliğimiz ve aile kavramımız darmadağın oldu. Aile bireyleri artık iki yabancıyı oynuyor. Hatta kim kimin babası, kim kimin annesi onu bile bilemiyoruz. Çoçuklarımızın kimler olduğunu, bzim haberimiz olmadan dünyaya kaç çocuğumuzun geldiğini ya da yıllar yılı bizim çocuğumuz diye büyüttüğümüz insanların aslında bizim çocuğumz olmadığını hiç bilemedik. Bunlar hep sonradan ortaya çıktı ve bizlere hayatımızın şoklarını yaşattı.

Bu günlerdede Fox Tv' de bir yarışma programı adı altında program yayınlanmaya başlayacak. Babam kim. Bilmem kaç adam bir kızın babası olduğunu iddia edecekmiş kızda bunların arasından gerçek babasını bulacakmış. Bulursa büyük ödülü alacakmış. Maalesef insanlığımız öldü. Şimdi aile bağlarımızı da öldürüyoruz.

Aile bireyleri artık anne ve babasını tanımaz oldu. Onu büyüğü olmaktan çok sıradan bir arkadaşı gibi algılamakta ve arkadaşını nasıl dinliyor ve ona nasıl saygı duyuyorsa annesine ve babasınada aynı şekilde davranıyor. Yeri gelip büyüklerine karşı çıkıp rest bile çekebiliyorlar. Şimdiki anne ve babalar ise artık normmal bir deyim olan ben çocuğumla bir arkadaş gibi ilgileniyorum. Ne demek ya. Bir arkadaş diğerinin neyiyle ilgilrenirki. Sorunları olsa, bunalım geçirse ya da parasız kalsa arkadaşı yardım eder mi? Ona sahip çıkar mı? Başı belaya girse umrunda bile olmaz yeri gelir basit bir nedenden terk eder. Şimdi anne ve baba böyle mi yapacak yani.

Kültürümüz yozlaştıkça bireylerimizde yozlaşıyor. Hayat her daim insanlara farklı verileri yüklüyor. Yaşam tarzımız ve hayatımızdaki bizi dengede tutan kavramlarımız yerle bir oluyor. Farklı oluyoruz. Ama olumlu yönde değil. Artık aile sorunlarımız medyada herkesin önünde rahatlıkla tartışılabilir hale geldi. Hatta öyleki önce evlatlıktan red edip daha sonra barışıp sonra tekrar red etmek. Artık bunlar oyuncak oldu. Yazık hem de çok yazık. Biran önce kendimize gelmemiz lazım yoksa yarın çok geç olacak.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..