Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Menfaat için siyaset yapmak

Menfaat için siyaset yapmak
 

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Beldesi'ndeki CHP teşkilatı toplu olarak partiden istifa etmiş. Başkan ve 35 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri hiç gecikmeden AKP'ye geçeceklerini söylemişler. CHP Belde Başkanı Ahmet Kılıç çok samimi dostu olduğunu söylediği AKP Midyat Belediye Başkanlığı aday adayı Mehmet Aksöz'ü de desteklediğini söylemiş. Yani AKP iyi bir pazarlıkla işi halletmiş.

Bu istifa insanların partiye menfaat için sızdıklarının kanıtıdır. Öncelikle her siyasi partinin temsil ettiği bir siyasi eğilim vardır. Siyasi parti üyesi olan herkesin de belli bir siyasi eğilime taraf olması gerekir. Sağ-sol ayrımı bitmiştir diyenler halkın tamamından oy almaya çalışan ve siyaseti çıkar edinmenin aracı olarak görenlerdir.

Elbetteki herkes üyesi olduğu partide bazı şeyleri yanlış görerek partiden istifa edebilir. Parti içinde de olsa yanlışlara muhalefet etmek demokrasinin gereğidir. Ancak partiden koptuğunuzda yeni bir partide siyaset yapmak istediğinizde o partinin önceki partiyle müşterek yanları olmalıdır. Eski ve yeni partinin siyasi eğilimlerinin birbirine zıt değil, birbiriyle uzlaşabilecek düzeyde olması gerekir. CHP'den AKP'ye geçmek siyasette açık bir tutarsızlık, davada samimiyetsizliktir. Bu kişiler DSP ya da bir başka sosyal-demokrat partiye hatta merkez sağda bir liberal partiye dahil olsa bunda bir samimiyet emaresi sezilir. Ancak CHP'nin en büyük düşmanı, CHP'nin savunduklarıyla mutabık olamayacak AKP'ye geçmeleri siyaseti sadece menfaat amaçlı kullandıklarının kanıtıdır. Siyasette daldan dala konmak, aykırı partilerin bririnden diğerine kolayca geçmek o kişinin tutarsızlığının kanıtıdır.

Muhtemelen bu üyeler CHP'nin bazı uygulamalarının kendi menfaatlerini zedelediği kanısına vardılar ve bu siyasi örgütte ilerleyemeyeceklerini sezdiler. İşleri çıkar hesaplı olduğu için de meclis dışı, baraj altı bir parti, mesela DSP yerine AKP'ye geçmeyi uygun buldular. Tabii bunda AKP tarafından toplu olarak vaadlerle ikna edilmeleri de etkili olmuştur.

Güneydoğuda siyaset maalesef hala aşiret üzerinden şekillenmekte. Bir aşiret liderinin tarafı tüm aşiret üyelerinin oyunu belirler. AKP de bir, hatta birkaç aşireti tarafına çekmeyi başarmıştır. Maalesef oy uğruna bu çağdışı aşiretlerin varlığına ve bu aşiretlerin yöre halkı üzerindeki tahakkümüne müsaade ediliyor.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..