Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Merdiven tırmanmak içinse ilk başlarda belki de merdivenle çıkıyor ama yuvarlanarak iniyorlardı

Merdiven tırmanmak içinse ilk başlarda belki de merdivenle çıkıyor ama yuvarlanarak iniyorlardı
 

Olur mu canım! Ya korkut iyice sapıttın ha! Adam görmüyor mu basamakları, basar basar iner; niye yuvarlansın ki! Hem yuvarlanmak öyle kolay mı, hele bi yuvarlan bakalım; kayadan duvardan nasıl yuvarlanacaksın!

Valla bilmiyorum; düşünüyorum düşünüyorum bana öyle geliyor. Merdiveni daha dün amucam yapmadı ya, belki Âdem’in bile merdiveni vardı; elma ağacından elmayı uzanıp almadı herhalde. Hayvanın ne güzel pörteleği dururken boynuzunu yiyen ilk insan atam ne bilsin merdivenle inildiğini!

İşin şakası bir yana, ayrıca ilk başta gerekirse bununla aşağı da ineriz diye yapılmamıştır merdiven; tırmanmışlar sonra hop aşağı, tekrar tırman!

Ya bu yalnızca merdivene özgü bir şey değil, bütün icatlarda yaşanmıştır bu, uçak mesela; bakalım nasıl uçuluyor diye önce kendileri denemiş kolu bacağı kırınca da “bizden olmuyormuş” deyip uçağı yapmışlardır; örnek şekil A’da görüldüğü gibi Hazerfen, tekerlekte ne yaptılar acaba?

Komedi gibi anlatıyoruz ama bir de bayırdan tırmanıp çıktıktan sonra aşağı nasıl iniyorlardı acaba; sanırım aynı yöntemle. Adamlara gülüyoruz ama sanki biz olsak napacağız; uçarak mı ineceğiz? Hay senin merdivenin batsın, nereden geldi aklıma!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..