Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin'li minik tiyatroculardan Müjdat Gezen'e yoğun ilgi...

Mersin'li minik tiyatroculardan Müjdat Gezen'e yoğun ilgi...
 

Mersin'li Minik Tiyatrocular,Usta oyuncuya yoğun ilgi gösterdiler.


29 yıl sonra Mersin’e gelen usta tiyatrocu Müjdat Gezen; Mersin’de gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını, Mersin’i her anlamda çok gelişmiş bulduğunun altını çizerek şunları söyledi: “ Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk sınavına, Mersin’den her yıl artarak katılım oluyor. Mersinli gençler çok başarılı ve çalışkan. Bu durum dikkatimizden kaçmadı. Geldiğimizde gördüm ki, burada benim İstanbul’da yapmaya çalıştığımı yapmaya çalışan yürekli meslektaşlarım var. Başta Mehmet Tekkanat ve Tamer Güven olmak üzere Mersinli meslektaşlarım, burada çok önemli işler yapıyorlar. Mersin’de çok güzel bir tiyatro ortamı hazırlamışlar, oyuncu yetiştirmenin yanında seyirci de biriktirmişler. Aslında bizlerin onlara teşekkür etmemiz gerek “

TANTUNİ VE KÜNEFEYE BAYILDI

Mersin’de en çok “tantuniye ve künefeye” bayıldığını söyleyen Müjdat Gezen; “böyle bir lezzet dünyanın hiçbir yerinde yok. Mersin’in İnsanları gibi, mutfağı da çok özel. Ben ve ekibim Mersin’den unutulmaz anılarla ayrılıyoruz.”dedi.

Bu yıl 50. sanat yılını kutlayan Müjdat Gezen’e Mersinli küçük oyunculardan teşekkür plaketi verildi.

KÜÇÜK OYUNCULAR PLAKET VERDİ.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı “Mustafam Kemalim” adlı oyun sonrası, Müjdat Gezen’in 50. sanat yılını İstanbul’dan sonra Anadolu’da kutlayan Mersinli tiyatrocular, Müjdat hocalarına “küçük” bir sürpriz hazırladılar.
50.sanat yılı kutlama ve teşekkür plaketini, Mersin’in en küçük oyuncuları, 8 yaşındaki ikizler Ardis Kanat Tekkanat, Oben Güney Tekkanat ve 9 yaşındaki Minanisa Güven verdi.
Küçük oyuncuları karşısında gören Müjdat Gezen, çok duygulandığını, aldığı en güzel ve anlamlı ödülün, geleceğimizin teminatı çocuklardan almak olduğunu belirtti.

ATATÜRK RESMİ HEDİYE EDİLDİ

29 yıl sonra Müjdat Gezen’in Mersin’e gelmesi için büyük çaba harcayan ve bu önemli organizeyi gerçekleştiren, Mersin Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ve oyuncu Ahmet Aksoy; oyun sonrası ressam Azime Akbaş'ın yağlıboya Atatürk Portresini günün anısına Müjdat Gezen’e takdim ettiler.

Kaynak kişi: Mehmet Tekkanat

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..