- Kategori
- Türk Mutfağı
MEYVELİ YUFKA TATLISI

MEYVELİ YUFKA TATLISI
Şerbeti için
3 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
Bir dilim limon
Su,şeker ve limon dilimini tencereye alarak şerbeti kıvama gelene dek kaynatın.
3 ad. Yufka
2 ad. Armut
2 fincan pudra şekeri
1 yemek kaşığı ermiş tereyağ
2 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı tarçın
1 ad.yumurta akı
Kızartmalık sıvı yağı
1 kase krem şanti
Armutu kabuğu ile rendeleyip , tavada eriteceğiniz tereyağında 1 dakika kadar çevirin.
Ateşten alınca tarçın,yumurta akı, bal ve pudra şekerini katarak karıştırın.
Yufkaları 4-5 cm eninde şeritler halinde kesin ve uç kısımlarına meyva harcından koyup muska şeklinde sarın.ve uçlarını yumurta akı ile ıslatarak yapıştırın.
Kızgın sıvıyağında kızartıp soğuyan şerbetin içine atın.
20 dakika kadar beklettikten sonra süzerek servis tabağına yayacağınız krem şanti üzerine dizerek servis yapın..