- Kategori
- Türk Mutfağı
Kıymalı Gül Böreği
KIYMALI BÖREK
MALZEMELER:
300 gr kıyma
3 adet büyük soğan
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,karabiber,
maydanoz
5 adet yufka
Çörek otu, susam
YAPILIŞI:
Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı da ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
Tuz karabiber ve ince kıydığınız maydanozu da ilave dip altını kapatın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Tereyağını küçük bir tencerede eritelim içine de sütü ekleyip ısıtalım.
Bir kaseye yumurtaları kıralım ve içerisine yoğurdu ve tuzu ekleyip çırpalım.
Isıttığınız yağlı sütü bu karışıma azar azar yedirelim.
Yufkanın bir katını açın ve üzerine sostan 3-4 kaşık gezdirin. Her yanına yedirin.
Üzerine kıymalı harçtan yarısına gelecek şekilde göz kararı yayın ve yufkayı rulo yapıp uç kısmı alta gelecek şekilde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemleri diyer yufkalar içinde yapıp üzerine kalan sostan fırça ile böreklerin üzerine sürün. Çörek otu ya da susam serpip 1 saat dinlendirin.
175 - 180 derece arası fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Ilıkken servis yapın. Afiyet olsun..