- Kategori
- Yöresel Yemekler
Sucuklu pizza tarifi
SUCUNLU PİZZA
MALZEMELER:
* 1 Adet Ekmek hamuru
* Dilimlenmiş sucuk
* 1 adet sivri biber
* 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
* 1/2 çay bardağı mısır
* 1-2 adet kornişon turşu
* 3 yemek kaşığı ketçap
* 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
* Taş tekniği ile pizzayı yapmak için evinizde varsa güveç tepsiniz onu kullana bilirsiniz. Yoksa herhangi bir fırın tepsini kullana bilirsiniz. Hamurun altının iyi pişmesi için kullanılacak.
* Fırını 225 dereye getirin ve 20 dakika kızdırın. Fırın telinin üstüne güveç tepsisini yada başka bir tepsiyi ters çevirin iyice kızsın.
* Yağlı kağıt üzerine margarin ile yağlayın. Düz bir tepsi arkasına kağıdı alın
* Hafif unladığınız hamuru açın ve tepsi üzerindeki yağlı kağıt üzerine alın.
* Hamurun kenar kısımlarına kaşar peyniri rendesinden koyup kapatacağız.
* Kaşar peynirini elinizle uzun şerit olacak şekilde sıkın yada ince uzun uzun doğrayın. Hamurların etrafına dizin ve ıslatarak hamuru kapatın.
* hamurun ortasına ketçap sıkın ve kaşık ile yayın
* Üzerine sırası ile kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri dizin.
* Fırın kapağını açın ve telin üstündeki tepsiyi biraz öne getirin. Düz bir tepsi üstüne aldığınız hamuru kağıdından tutarak fırın içindeki tepsiye kaydırın.
* Sucuklar iyice pişince tekrar açıp kapağını kaşar peynirini serpin ve iyice eriyip kızarmaya başlayınca fırında pizzayı çıkarın.
* Servis tabağına almadan önce yağlı kağıdı çıkarın. Afiyet olsun...http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2012/03/sucuklu-pizza.html