Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

MHP Manavgat ve belde adaylarını basına tanıttı

MHP Manavgat ve belde adaylarını basına tanıttı
 

Manavgat MHP Başkan adayı Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu


21 Aralık Pazar günü delta düğün salonunda yapılan törende üç belde dışında başkan adaylarını basına tanıtan MHP’nin Manavgat aday tanıtım töreni, elleri havada, sloganlarla salona giren MHP gençlik kollarının gösterisiyle şova dönüştü.

Havanın aşırı yağmurlu olmasına rağmen oldukça yoğun ilgi gösterilen törene Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, il başkanı Aydın Yeşilyurt, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ ve üyelerle birlikte yaklaşık bin kadar partili katıldı. MHP’li Mevcut Belediye Başkanı Zeynel Şenol’un törene katılmaması Zeynel Şenol partisine küskün mü sorularını akıllara getirirken, Zeynel Şenol’un yarışı bırakmayacağı, bağımsız olarak adaylık yarışını sürdüreceği söylentiler arasında.


İstiklal Marşının söylenmesi ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ’ın açılış konuşması ile başlayan tören diğer konuşmacılarla devam etti. İki dönemdir Manavgat’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dalgalandırdıklarını ifade eden Karadağ, 3. dönemde Manavgat’ı tekrar MHP iktidarı ile buluşturmakta kararlı olduklarını ve bu yarıştan zaferle çıkacaklarını ifade etti. Özellikle beldelerde daha da iddialı olduklarını ifade eden Karadağ; beldelerde yaşayan halkımız MHP’nin belediyecilik anlayışını gördü. Kasaba görünümünde olan Manavgat’ı on yılda kasaba görünümünden kurtarıp, şehir kimliği kazandırdık. Onun içindir ki hem Manavgat’ ta hem beldelerinden MHP büyük bir zaferle çıkacaktır” dedi.

Karadağ’ın ardından kürsüye gelen MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal ise partililerine seslenerek, 29 Mart yerel seçimlerinin sadece belediye başkanlarının, il genel meclisi üyelerinin, muhtarların seçileceği bir seçim olarak değerlendirilmemesi, seçimin Türkiye’nin önünü açacak seçim olarak algılanması gerektiğini vurguladı. Mehmet Günal Halkımız bu iktidara öyle bir Osmanlı tokadını atacak ki; Amerika ve Avrupa ta oradan sesimizi duyacak” dedi.

İl Başkanı Aydın Yeşilyurt ise, Antalya ve ilçelerinde iddialı isimlerle seçime gireceklerini ifade ederek; 30 Mart sabahı, MHP’nin zafer sabahı olacaktır, dedi. Konuşmaların ardından Manavgat ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımına geçildi.

MHP’den Manavgat Belediye Başkan adaylığı için üç müracaat yapılmış, Mevcut belediye başkanı Zeynel Şenol, belediye meclis üyesi Bekir Akın ve Kaymakamlık görevinden istifa eden Adem Uslu aday adayı olmuştu. Geçtiğimiz gün Parti binasında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, Manavgat Belediye Başkan Adayı’nın Adem Uslu olduğunu açıklamıştı. Törende konuşma yapan Belediye başkan adayı Adem Uslu, seçimlerin bir hizmet yarışı olduğunu belirterek, bu yarışta Manavgat halkının iki dönemdir olduğu gibi tekrar MHP’yi, iktidara taşıyacağını salonda ki coşkudan görebildiğini söyledi.

İşte MHP’ nin aday listesi.

Side beldesinden Şükrü Ceyhan, Ilıca beldesinden Tarkan Akıllı, Evrenseki beldesinden Yılmaz Ergin, Gündoğdu beldesinden Mustafa Çatal, Oymapınar beldesinden Tevfik Güven ve Çolaklı beldesinden Salih Cesur.

İki aday adayı olduğu gerekçesi ile haftaya bırakılan Taşağıl, Kızılot ve Sarılar beldelerinde aday çalışmalarının devam ettiği ve önümüzdeki hafta adayların açıklanacağı belirtildi.

Açıklanmayan bu belde adaylarından sonra salonda yaşanan gerginlik ise büyümeden önlendi.

***Öte yandan bu sabah Zeynel Şenol sevenler derneği olarak anılan bir gurubun MHP’lileri toplayarak, halen görevde olan Belediye başkanı Zeynel Şenol için sürpriz yaptıkları söylenen bir miting düzenlendi. Hitabet gücü çok kuvvetli olan ve politikada bir hayli pişen Zeynel Şenol’un yaptığı konuşmalardan ise, Zeynel Şenol’un yarış pistini terk etmeyeceği, aksine MHP’yi sürprizlerin beklediği sonucu çıkabiliriz rahatlıkla. Bu hagi partinin işine yarar hangisinin oylarını böler zaman gösterecek ama Zeynel Şenol'un hiç de hafife alınmayacağını en iyi bilenler arasında partisi başta gelir.

Bize ise adaylara başarı dileyerek;

Hadi bakalım kolay gelsin. Bir acaip zor yarış. Bana ne ben anlamam. Pek hesaplı ince iş deyip izleyip, gözlemek kalır. Sezen’in bir şarkısında olduğu gibi… Pek de kolay geçeceğe benzemiyor ama hadi bakalım kolay gelsin.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..